BIST Bankacılık Endeksi, gün içindeki dalgalanmalarıyla yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Endeks, gün içerisinde en düşük 143 bin 36 puanı görerek kayıplar yaşadıktan sonra, en yüksek 146 bin 567 puana kadar tırmandı. Ancak, gün sonunda gerçekleşen işlemle birlikte yüzde 0.92'lik bir düşüşle 144 bin 995 puan seviyesine geriledi.
Gösterge Tahvil Piyasası Hareketliliği
Tahvil ve bono piyasasında son günlerde gözlemlenen hareketlilik dikkat çekiyor. Örneğin, 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi, önceki günlere göre yüzde 1.67’lik bir artışla 15.25 seviyesine yükseldi. Bu artış, yatırımcıların uzun vadeli tahvillere olan talebinin arttığını gösteriyor. Öte yandan, iki yıllık gösterge tahvilin faizi ise yüzde 0.32 düşüşle 15.38 seviyesine geriledi. Bu durum, kısa vadeli tahvillere olan ilgiyi azaltırken, uzun vadeli tahvillere olan güvenin arttığını yansıtmakta.
Döviz Piyasasında Dalgalanmalar
Döviz piyasasında da hareketlilik sürüyor. Dolar, gün içerisinde en düşük 5.6909 lira ile en yüksek 5.7411 lira arasında işlem gördükten sonra, 5.69 - 5.70 lira aralığına geriledi. Euro ise, en düşük 6.2880 lira ve en yüksek 6.3272 lira seviyelerinden işlem görerek, 6.29 – 6.30 lira aralığına oturdu. Sterlin ise gündemden düşmeyen bir diğer döviz cinsi oldu. Sterlin, en düşük 7.0881 lira ve en yüksek 7.1335 lira seviyelerinin ardından, 7.11 – 7.12 lira arasında hareket ediyor. Bu dalgalanmalar, piyasalardaki genel belirsizlik ile döviz talebinin artmasının bir yansıması olarak değerlendiriliyor.