SANATÇILARDAN ARITMAN'A ONUR ÖDÜLÜ

Uluslararası Sanat ve Sanatkarlar Topluluğu Kültür Derneği (SAKÜDER), kuruluşunun 13. yılına özel İzmir Sanat Buluşması Resim Sergisi düzenledi. İzmir Fuar Resim ve Heykel Müzesi’nde düzenlenen serginin açılışına onur konuğu olarak davet edilen İzmir Büyükşehir Belediyesi Aday Adayı Dr. Canan Arıtman’a sergide onur ödülü takdim edildi.

YEREL 17.11.2018, 18:00 17.11.2018, 18:00
SANATÇILARDAN ARITMAN'A ONUR ÖDÜLÜ

Uluslararası Sanat ve Sanatkarlar Topluluğu Kültür Derneği (SAKÜDER), kuruluşunun 13. yılına özel sergi düzenledi. 35 sanatçının eserinin bulunduğu İzmir Sanat Buluşması Resim Sergisi, İzmir Fuar Resim ve Heykel Müzesi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 28 Kasım’a kadar açık kalacak olan serginin açılışına İzmir Büyükşehir Belediyesi Aday Adayı Dr. Canan Arıtman, onur konuğu olarak davet edildi. SAKÜDER Başkanı Ali Eser’in serginin açılış konuşmasını yapmasının ardından onur konuğu olan Arıtman, söz aldı.

“Seçilirsem İzmir, sanat ve sanatçı dostu bir kent olacak”

Arıtman, “Büyük önderimiz Atatürk’ün dediği gibi herkes milletvekili olabilir, bakan olabilir, hatta Cumhurbaşkanı olabilir ama sanatçı olamaz. O nedenle bu ışıklı insanlar, değerlerimizdir. Toplum, devlet ve millet olarak onlara sahip çıkmalıyız, desteklemeliyiz. Burada yerel yönetimlerin de büyük sorumluluğu vardır. Eğer İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olursam; İzmir, sanat ve sanatçı dostu bir kent olacaktır. Sanatı, sanatçıyı büyük bir saygı ve sevgi içinde koruyacağım, destekleyeceğim. Her türlü imkanı sunmaya gayret edeceğim. Yeter ki sanatçılarımız; insanlık, Türkiye ve güzel İzmir için üretsinler. Güzel İzmir’i, İzmirliyi; bestelesinler, resmetsinler, dizelerinde, yazılarında yazsınlar. Hep birlikte İzmir’i bir sanat, kültür ve medeniyet kenti yapalım” dedi.

“İzmir’i bir açıkhava sanat merkezi haline getireceğim”

“Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir. Atatürk’ün bu güzel sözü, kentler için de geçerlidir. Bunun için ben, sanatla, sanatçısıyla dopdolu ve umut dolu insanların yaşadığı güzel İzmir için söz veriyorum. SAKÜDER’in de dediği gibi Atamızın göstermiş olduğu sanat ışığında, sanatı yaşatmak adına sanatı koruyan, sanatçıya destek olan bir başkan olacağıma söz veriyorum” diyen Arıtman, İzmir’i bir açıkhava sanat merkezi haline getireceğini belirtti.

Sergiyi birlikte gezdiler

Arıtman’ın konuşması, sanatseverler tarafından ilgiyle karşılandı. Konuşmanın ardından SAKÜDER Başkanı Ali Eser tarafından Arıtman’a sanata ve sanatçıya verdiği değerden dolayı onur ödülü olarak plaket takdim edildi. Arıtman, sergide eseri bulunan ressamlara katılım belgelerini vererek tebrik etti. Sergi açılışından sonra Arıtman, ressamlarla birlikte sergiyi gezerek eserleri inceledi.

Yorumlar (0)