MERSİN RAYLI SİSTEM PROJESİ’NİN ÖN YETERLİLİK İHALESİ’NE 13 TEKLİF

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Raylı Sistem Projesi’nin 13.4 km’lik ilk fazı için Ön Yeterlilik İhalesi’ni gerçekleştirdi. Sosyal medya hesaplarından canlı verilen ihaleye yerli ve yabancı iş ortaklarının da bulunduğu birçok firmanın katılımıyla 13 teklif sunuldu.

YEREL 09.10.2020, 16:36
MERSİN RAYLI SİSTEM PROJESİ’NİN ÖN YETERLİLİK İHALESİ’NE 13 TEKLİF

Büyükşehir Belediyesi’nin Mersin’e kazandıracağı en vizyonel projelerden biri olarak kabul edilen ve ulaşım projesi olmasının yanı sıra kentin sosyo-ekonomik gelişimine katkı sunacak olan Raylı Sistem Projesi’nin Ön Yeterlilik İhalesi yapıldı. Şeffaf bir biçimde sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan ihaleye yerli ve yabancı iş ortaklarının da bulunduğu birçok firmanın katılımıyla 13 teklif sunuldu. Finans ve inşaatın bir arada olacağı projeye uluslararası birçok firma ilgi gösterdi.

13 teklif sunuldu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın projeye ilişkin daha önce düzenlediği ihale, bir firmanın itirazı nedeniyle Kamu İhale Kurumu tarafından iptal edilmişti. Pandemi süreci nedeniyle sekteye uğrayan ihale için Mersin Büyükşehir Belediyesi, yeniden ön yeterlilik ihalesini gerçekleştirdi. “Mezitli - 3 Ocak Hafif Raylı Sistem Metro Hattının İnşaat ve Elektromekanik Sistemlerinin Temini, Montajı ve İşletmeye Alınması İşi” için Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ihalede, İhale Komisyon Başkanlığı’nı Raylı Sistemler Şube Müdürü Salih Yılmaz yaptı. Ön Yeterlilik İhalesi’nde yurtiçi ve yurtdışından yerli ve yabancı iş ortaklarının da bulunduğu birçok firmanın gönderdiği 13 dosya incelendi.

“Mersinimiz için hayırlı olmasını diliyoruz”

İhale sonrası açıklama yapan Ulaşım Dairesi Başkanlığı Raylı Sistemler Şube Müdürü Salih Yılmaz, “Açılan tüm dosyalar ayrıntılı olarak komisyonumuz tarafından incelenip en kısa zamanda ihalemizin ikinci aşaması olan teknik ve mali yeterlilik kısmına davetlerimiz yapılacaktır. Mersinimiz için hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

İhaleye teklif sunan firmalar

Ön Yeterlilik İhalesi’ne teklif sunan firmalar şunlar:

“-DILINGAN CONSTRUCTION INT+KİSKA-KOM İNŞ. VE TİC. A.Ş. İŞ ORTAKLIĞI

-CENGİZ İNŞAAT SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

-ZİVER İNŞAAT TAAH. MAD. TURZ. PAZ.SAN.TİC. A.Ş.

-CHİNA OVERSEAS ENGİNEERİNG GROUP CO. LTD+CHİNA CAMC ENGINEERING CO. LTD+ SİSTEM ELEKTROMEKANİK TESİS İŞ

-GÜLERMAK AĞIR SAN.+ SINOHYDRO CORPRATION İŞ ORTAKLIĞI LTD

-DİDO- RAY, EDERAY, HKS ANKARA İNŞ.- EN-EZ İNŞAAT VE ARDALYA İŞ ORTAKLIĞI

-DOĞUŞ İNŞ. VE TİC. A. Ş. -YAPI MERKEZİ İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş. ORTAK GİRİŞİMİ

-SMU ENGEOCOM LTD. + MET-GÜN İNŞ. TAAH. VE TİC. A.Ş İŞ ORTAKLIĞI

-HSY YAPI İNŞ. SANA.+ ERMİT MÜH. İNŞ.+ ARAZ ENERJİ İNŞ.+ULURAY YAPI İŞ ORTAKLIĞI

-ŞENBAY MADENCİLİK TURİZM- AZER İN. SERVİS MMC

-ALSİM ALARKO SAN. TESİSLERİ VE TİC. A.Ş.

-PERS YAPI İNŞ.+ ASTRO ÜST YAPI A.Ş. İŞ ORTAKLIĞI

-NUROL İNŞAAT VE TİC. A.Ş.”

Yorumlar (0)