Burhaniye Belediyesi, ülkemizde yaşanan orman yangınları ve ekonomik kriz nedeniyle Ağustos 2025’te düzenlenmesi planlanan Burhaniye - Ören Turizm, Kültür ve Sanat Festivalini iptal etti.
Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, yaptığı açıklamada, ülkemizin çeşitli bölgelerinde meydana gelen ve ulusal afet boyutuna ulaşan orman yangınlarının hepimizi derinden üzdüğünü belirtti. Yangınlarda hayatını kaybeden yurttaşlarımız ile ormanlarda yaşayan canlıların kaybının acısını paylaştıklarını ifade eden Deveciler, yaşanan ekonomik sıkıntılar ve hayat pahalılığının da toplumun her kesimini etkilediğine dikkat çekti.
Bu olağanüstü şartlarda, ilçenin kültür, sanat ve turizmine önemli katkılar sunan geleneksel Burhaniye - Ören Turizm, Kültür ve Sanat Festivalinin iptal edilmesinin, ulusal hassasiyet ve sorumluluk bilinciyle alındığını vurguladı.
Başkan Deveciler, “Halkımızın anlayış ve hoşgörüsüne sığınarak bu zor kararı verdik. Bu zor günleri dayanışma içinde aşacağımıza inanıyoruz” dedi.
Festivalin iptali nedeniyle destek veren ve anlayış gösteren tüm vatandaşlara teşekkürlerini ileten Burhaniye Belediye Başkanı, önümüzdeki dönemde birlikte daha güçlü ve umutlu günlere yürüneceğini sözlerine ekledi.