Başkan Ercengiz, Gümüşün Değirmeninde incelemelerde bulundu

Ali Beyin Değirmenin de devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, vatandaşlardan suyu daha tasarruflu kullanılmasını istedi.

YEREL 25.12.2020, 15:25 25.12.2020, 15:35
Başkan Ercengiz, Gümüşün Değirmeninde incelemelerde bulundu

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Başkan Yardımcısı Ali Say, Ali Beyin Değirmenin de devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Devam eden restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Ercengiz, “2020 Haziran ayında yer teslimi yaparak yapımına başladığımız Ali Beyin Değirmenindeki çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah 2021 yazına iyi bir mesire alanını tarihi bir yapıyla birleştirerek halkımızın hizmetine sunacağız. Bugün hem kontrolünü yapan arkadaşlarımız ve Başkan Yardımcımızla birlikte yerinde inceleme yaptık. Çalışmalar istediğimiz şekilde devam ediyor. Burdur’umuzun bu tarihi değerine, kültürüne sahip çıkmaya devam edeceğiz.” dedi.

Suyu tasarruflu kullanmalıyız

Suyun daha iktisatlı kullanmasına gerektiğine dikkat çeken Başkan Ercengiz, “Son günlerde aslında bir taraftan da gündemimiz olan susuzluktan bahsederken bir zamanlar değirmenlerle un öğüten bir kentin şuanda sahibiyiz. Suyumuzu da iktisatlı kullanmak zorundayız. Maalesef son iki yıl içerisinde belki de son elli yılın en kurak dönemini yaşıyoruz. Bir su değirmenin başındayken de hatırlatmakta yarar gördüm. Burdur halkının suyu tasarruflu kullanması ve gelecek nesillere bırakabileceğimiz en kıymetli hazinenin de su olduğunu bir kere daha hatırlatmak istiyorum “ diye konuştu.

Yorumlar (0)