Elektrik Malzemesi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Elektriğin kullanıldığı her yerde aydınlatmanın ve elektriği kullanmanın tek yolu anahtar ve prizler. Bu nedenle de günlük hayatta en çok kullanılan elektrik malzemeleri arasında anahtar priz ürün grupları bulunuyor.

YAŞAM 04.12.2016, 13:52 04.12.2016, 13:52
Elektrik Malzemesi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Elektrik Malzemesi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Anahtar ve prizler, kablo kanalları ve aksesuarları, aydınlatma ürünleri, diafon sistemleri ve ampuller en temel elektrik malzemeleri arasında yer alıyor. Tüm bunları seçerken kaliteli malzeme seçmek önemlidir. Elektriğin kullanıldığı her yerde aydınlatmanın ve elektriği kullanmanın tek yolu anahtar ve prizler. Bu nedenle de günlük hayatta en çok kullanılan elektrik malzemeleri arasında anahtar priz ürün grupları bulunuyor.

 

Dekorasyonuna önem veren kullanıcılar, anahtar ve prizlerinin aynı model olmasını önemsiyor ve mekan ile uyum göstermesini isteyebiliyor. Dekorasyona göre seçilen elektrik malzemelerinin bağlantısının uzman kişilerce yapılması gerekir. Elektrikte yapılan hatalar sonucunda hayati tehlikeler meydana gelebilir.

 

Seçerken yardım alın

 

Seçtiğiniz anahtar, priz, sigorta kutusu, led sistemi ve diafon gibi elektrik malzemelerinin bağlantılarının sağlamlığını bağlantı öncesinde dikkatli bir şekilde kontrol etmelisiniz. Aynı şekilde, satın almayı düşündüğünüz trafo, sigorta kutusu gibi ürünlerin, yapı tesisatı ile uyumlu olup olmadığını da öğrenmelisiniz. Tüm bunları yaparken teknisyen yardımı almanız doğru kararı kolayca vermenizi sağlayacaktır.
 

Elektrik malzemelerinin bağlantısını yapacak olan teknisyenin işinin ehli olduğundan emin olmalısınız.

 

Çocuklarınızı da düşünün

 

Çocukların elektrik prizlerine metal nesne sokabileceğini düşünerek, çocuk korumalı prizler kullanmalısınız. Çocuklar için alacağınız önlemler arasında şunlar yer alıyor:

 

-        Kablo alışverişi. Aşınmış kablolarınızı yenilemeniz için.

-        Kapaklı priz alışverişi. Özellikle yere yakın prizleri değiştirmek için.

-        Kablo kanalı alışverişi. Açıkta bulunan uzatma kablolarını saklamanız için. Bebekler kabloları ısırabilir, çocuklar bu kablolara takılıp düşebilir.

-        Prizlere takılabilen çocuk kilitlerinden alarak, önlemlerinizi artırabilirsiniz.

 

Çocukların elektrikle oynamaları tehlikeli sonuçların doğmasına neden olabilir. Bu nedenle çocuğunuzu erken yaşlardan itibaren elektriğin zararları konusunda uyarmalısınız.

 

 

 

Tasarruflu ürünler tercih edin


Anahtar ve prizler günlük hayatta en sık kullanılan elektrik malzemeleri. Haliyle aydınlatma ürünleri de buna bağlı olarak devamlı hayatınızın içinde. Aydınlatmada seçeceğiniz led aydınlatmalar ile düşük enerji tüketimi yapabilirsiniz. Enerji tüketiminde az harcama yapması ve uzun ömürlü olması nedeniyle led aydınlatmalar, farklı model ve renk seçenekleriyle geniş bir kullanım alanına sahip. Mutfağınız için led şeritler tercih edebilir, avizenizde ledli rustik ampul, banyonuzda ledli ayna üstü aplikler kullanabilirsiniz.

 

Eviniz için yapacağınız led aydınlatma, anahtar ve priz, diafon alışverişiniz için elektrikurunleri.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Elektrik ve telefon kabloları, kablo kanalları ve daha fazla seçenek elektrik malzemeleri seçeneği için ihtiyacınız olan ürünleri tek çatı altında toplayan elektrikurunleri.com internet sitesinden online kredi kartı, kapıda ya da havale ile ödeme seçeneklerinden yararlanabilirsiniz.

 

 

Yorumlar (0)