Artvin'le dayanışma için dev konser: Artvin Varsa Ben de Varım

Artvin’de maden çıkarma muaamması olarak yaklaşık 25 yıldır devam eden gündeme dikkat çekmek için Artvin STK ve platformları 15 Ocak 2017’de İstanbul’da geniş katılımlı bir konser düzenleyecekler.

YAŞAM 11.01.2017, 17:45 11.01.2017, 17:45
Artvin'le dayanışma için dev konser: Artvin Varsa Ben de Varım

Konunun sadece Artvin’i değil Türkiye’yi ve dünyayı ilgilendiren bir durum olduğu fikriyle yapılan bu çalışmaya; Myanmar’dan İran’a, Tunus’dan Afganistan’a kadar dünyanın çeşitli ülkelerinden kendi ana dillerinde “Artvin Varsa Ben de Varım” söylemi içeren videolar yollanıyor.

Artvin’de maden çıkarmaya karşı Artvin’de yaşananların tepkisini yansıtan çalışmalar yeni bir boyutla tekrar gündeme taşınıyor. Artvin STK ve platformlarının geniş katılımlı bir konserle gündeme taşıdığı çalışmalar farklı içeriği ile dünya basının da ilgisini çekiyor. Dünyanın farklı ülkelerinden insanların kendi anadillerinde yolladıkları “Artvin Varsa Bende Varım” söylemini içeren videolar geniş katılımlı konserle birlikte yeniden bu soruna dikkat çekiyor.

ARTVİN'E KIYMAYIN EFENDİLER

Konserde sahne alacak sanatçılardan bazıları destek sebeplerini şöyle açıkladılar:

Edip Akbayram: “15 Ocak'ta Küçükçiftlik Parkı'nda bir konserimiz olacak. Bu tabii doğa katliamı ile ilgili. Dünyanın her yerinde sanatçılar doğanın yanındadır, sevginin yanındadır, barışın yanındadır. Biz de sanıyorum müzisyen arkadaşlarımızla beraber bu duyarlılığı paylaşmak adına Artvin halkının yanında bu konseri düzenlemiş bulunuyoruz. Doğa katliamına karşı olan, sevgiden, barıştan, dostluktan yana olan bütün yurttaşlarımızı konserimize davet ediyoruz.”

Hüseyin Turan: “Özellikle halk kültürümüzde, halk müziğimizde bir düşünecek olursak o kadar çok doğa ile türkümüz var ki. Mesela dağ ile ilgili. O dağların insana hem engel olması hem bir hasreti anlatması hem bir kavuşmayı anlatması. Bu halkın alt yapısında olan bir kültür. Bu kültürü bir şekilde aslında o doğayı çok sevdiğini ve onunla bir takım duygularını anlattığının göstergesi. Üzerinde yaşadığımız ülkemiz bu anlamda büyük bir zenginliğe sahip. Hem kültürel hem doğa olarak. İkisi birbiri ile bir bütün zaten. Hani azıcık aklı olan bunu korur. Bu ülke hepimizin herkes sahip çıksın.”

Onur Akın: “Artvin'in yer altı yer üstünden daha zengindir. Daha kıymetlidir. Yüzlerce yılda oluşmuş ormanlar var orada. Ağaçlar var. Yani bu katliama sessiz kalmak, görmemek, özellikle biz sanatçılar için, aydın duyarlı sanatçılar için büyük bir yanlış olur. Biz bu yanlışa düşmeyeceğiz ve Artvin'in yer üstü zenginliklerine sonuna kadar sahip çıkacağız. Artvin'e kıymayın efendiler.”

Teoman Kumbaracıbaşı: “Çocuklarımız bir gün doğayı, tertemiz suları ve dağları tahrip etmeden altın çıkarmayı öğrenecekler. O güne kadar Artvin'i güzelleştirmek, onlara en güzel Artvin'i bırakmak en büyük borcumuz.”

Yorumlar (0)