Sezgin Tanrıkulu:Söz konusu saldırıların seçim öncesinde artış göstermesinin izahı nedir?

Cumhuriyet Halk Partisi  İstanbul Milletvekili  Av. Dr. M. Sezgin TANRIKULU,Saldırganların aynı yöntemleri kullanmaları ve ortak özelikler taşımalarından mütevellit, saldırıların bir merkezden yönlendirdiği iddiası doğru mudur?

Vekil Haberleri 26.05.2019, 13:18
Sezgin Tanrıkulu:Söz konusu saldırıların seçim öncesinde artış göstermesinin izahı nedir?

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

 

 

                            Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Yardımcısı Sayın Süleyman SOYLU tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

 

 

                                                                                              Av. Dr. M. Sezgin TANRIKULU

  İstanbul Milletvekili

 

Türkiye gazetecilik mesleği bakımından günden güne “tehlikeli” bir hal almaktadır. Kamuoyu son dönemde gerçekleştirilen gazetecilere yönelik saldırılarla sarsılmaktadır.  Gazeteci Hakan Denizli, Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde torunu ve kızının yanında silahlı saldırıya uğrayarak yaralanmış; gazeteci İdris Özyol'a kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı düzenlenmiş; Yeniçağ Gazetesi yazarlarından Yavuz Selim Demirağ,Türkiyem TV'de sunduğu programın ardından evinin önünde kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırısına uğramış; gazeteci Ergin Çevik Antalya'dakimliği belirsiz 3 kişinin yumruklu saldırısı sonucu yaralanmış; son olarak gazeteci, yazar Sabahattin Önkibar, Ankara Angora Evleri’ndeki evine 300 metre kala saldırıya uğramış ve yaralanmıştır. Yukarıda bahsi geçen saldırı olayları, son dönemde gerçekleştirilen saldırılardan basına yansıyan birkaçını oluşturmaktadır.

 

Bu bağlamda;

 

1.    Saldırganların aynı yöntemleri kullanmaları ve ortak özelikler taşımalarından mütevellit, saldırıların bir merkezden yönlendirdiği iddiası doğru mudur?

2.    Söz konusu saldırıların seçim öncesinde artış göstermesinin izahı nedir?

3.    Gazetecilere yapılan saldırıların muhalif halkı sindirmeye yönelik gözdağı niteliğinde gerçekleştirildiği iddiaları doğru mudur?

4.    Yukarıda bahsi geçen gazetecilere yönelik saldırıların kimler tarafından gerçekleştirildiği tespit edilmiş; saldırıda bulunanlara dönük bir yasal süreç başlatılmış mıdır?

5.    Gazetecilerin hedef olarak seçilmesinin ardından Bakanlığınız tarafından alınan önlemler nelerdir?

6.    26 Mayıs 2019 tarihi itibariyle kaç gazeteci saldırıya uğramıştır? Kaçının failleri yakalanmıştır?

Yorumlar (0)