ÖZGÜR CEYLAN’DAN “ÇOMÜ AİLE ÜNİVERSİTESİ Mİ?” SORULARI

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması için Meclis Başkanlığı’na verdiği önergede, “Eski Rektör Yücel Acer’in eşinin memur, genel sekreter Sami Yılmaz’ın kızının araştırma görevlisi, genel sekreter yardımcısı Ayhan Monus’un eşinin ise öğretim görevlisi kadrosunda olduğu iddiaları doğru mudur?” diye sordu.

Vekil Haberleri 29.04.2019, 10:47
ÖZGÜR CEYLAN’DAN “ÇOMÜ AİLE ÜNİVERSİTESİ Mİ?” SORULARI

CHP’li Ceylan bazı basın ve yayın organlarında Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde, torpil atamaları ile “aile üniversitesine” dönüştürüldüğüne ilişkin iddialar ortaya atıldığını belirterek,   “Yapılan haberlerde Onsekiz Mart Üniversitesi’ndeki eş, dost, akraba atamalarının sadece akademik personel içinde 250’yi aştığı bilgisi yer almıştır. Eğer haberlerde yer alan iddialar doğru ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde bilimsel yeterliliğin yerini genetik yakınlık almış durumdadır” diye ifade etti.

CHP Çanakkale Milletvekili Ceylan, Milli Eğitim Bakanının cevaplaması için meclis başkanlığına verdiği önergede, eski Rektör Yücel Acer’in eşinin memur, genel sekreter Sami Yılmaz’ın kızının araştırma görevlisi, genel sekreter yardımcısı Ayhan Monus’un eşinin ise öğretim görevlisi kadrosunda olduğu yönünde iddiaların ortaya atıldığını belirterek “Bu iddiaları doğru mudur?” diye sordu.

Ceylan “250 Akademisyenin Akrabalık Bağı Var Mı?”

CHP’li Ceylan bir gazetede yer alan, “Genel sekreter Sami Yılmaz’ın kızı Behiyye Yılmaz da Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde araştırma görevlisi. Araştırma görevlisi giriş sınav sonuçlarına göre, 2018’de göreve başlayan Yılmaz ile bir aday daha ÇOMÜ’ye başvurdu. Yılmaz’ın yabancı dil notu 67 rakibinin 70, Yılmaz’ın lisans mezuniyet notu 78 rakibinin 86 olmasına karşın üniversitede yapılan giriş sınavında genel sekreter kızı Yılmaz’a 70 rakibine ise 50 verilerek Yılmaz göreve alındı.” şeklinde iddiaları soru önergesine taşıdı. Ceylan, iddialar ile ilgili olarak, “Söz konusu araştırma görevliliği sınavı yazılı olarak mı sözlü olarak mı yapılmıştır? Sözlü olarak yapıldı ise, sınav komitesinde görevli olan akademik personel kimlerdir? Sözlü sınavda sorulan sorular ve iki adayın bu sorularda aldıkları puanlar nedir?” diye sordu. Ceylan, söz konusu haberde yaklaşık 250 akademisyenin akrabalık bağları olduğu ileri sürüldüğünü ve soyadı listesinin yayınlandığını belirterek, “Bu 250 akademisyenin görevlendirilmesi döneminde ÇOMÜ’ye kaç kişi başvuru yapmıştır? Bu 250 kişi hangi eleme sınavlarında başarılı olarak göreve başlatılmıştır? Elenenlerin yabancı dil puanları ve lisans mezuniyet notları göreve başlatılanlardan daha mı düşüktür?” diye sordu.   

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, konunun takipçisi olduğunu ifade ederken, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un da cevaplaması için verdiği soru önergesinde, konuyla ilgili olarak araştırma başlatılıp başlatılmadığını sordu.

Yorumlar (0)