ÖZGÜR CEYLAN 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

Demokrasi, İnsan Hakları, Adalet ve Cumhuriyet değerlerimize sahip çıkılması konusunda toplumsal duyarlılığın yükseldiği bir süreçten geçiyoruz.

Vekil Haberleri 17.05.2019, 16:18
ÖZGÜR CEYLAN 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

Demokrasi, İnsan Hakları, Adalet ve Cumhuriyet değerlerimize sahip çıkılması konusunda toplumsal duyarlılığın yükseldiği bir süreçten geçiyoruz.

Demokratik, Laik, Çağdaş Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN Samsun’a çıkışının 100. Yıl dönümünü içtenlikle kutlarken, milli bayramların kutlama biçiminden, eğitim ve hukuk sistemine kadar geniş bir yelpazede yapılan değişikliklerle adım adım milli ve manevi değerlerin unutturulmaya çalışıldığı, cumhuriyetin temellerinin dinamitlendiği bir tek adam rejiminin inşa sürecini yaşıyoruz.

Ülkemizi 17 yıldır yöneten AKP, tercihlerini dayatarak toplumu kutuplaştırıyor, dayattığı sisteme evet demeyeni, kendileri gibi düşünmeyen ve ittifakları ile birlikte hareket etmeyen herkesi terörist ve vatan haini olarak yaftalamaktan geri durmuyor.

Gücünü siyasi kamplaşmadan alan ve çoğulculuk yerine ideolojik fanatizmi teşvik eden bir anlayış bugün ülkeyi Anayasal temellerinden uzaklaştırarak teslim aldığı yüksek yargı eliyle yönetmeye çalışmaktadır. Kazanılmış seçimin hukuksuz bir şekilde YSK darbesi ile iptal edilmesinin hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Büyük Atatürk’ün 3 Kasım 1918 tarihinde İstanbul’daki işgal gemilerine bakarak söylediği “Geldikleri Gibi Giderler” sözü milli mücadelemizin işaret fişeği niteliğindeydi. Şimdi de parola “Hak Hukuk ve Adalet” işaret ise “Her Şey Çok Güzel Olacak” sözleridir.

19 Mayıs bu milletin zulme verdiği yanıt olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi İl ve İçe örgütleriyle her zaman olduğu gibi 19 Mayıs’ı yine anlamına ve ruhuna uygun olarak kutlayacaktır.

Atatürk İlke ve Devrimlerinin başta eğitim olmak üzere yaşamımızın her alanında rehber alınmasını ve uygulanması öncelikli hedefimiz olacaktır.

Başta ATATÜRK olmak üzere Cumhuriyeti bize emanet edenleri rahmetle anıyor, bu mirasın korunmasının, hepimizin asli görevi olduğunun bilinciyle,

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, başta büyük Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Saygılarımla.

Yorumlar (0)