Oya Ersoy: Darbe, sonucunu beğenmediğim seçimi yenilerim demektir!

İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, 31 Mart günü TBMM Genel Kurulunda çoğunluğun oylarıyla reddedilen “Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu Teklifinin” 6 Nisan’da tekrar genel kurula getirilmesinde söz aldı.

Vekil Haberleri 07.04.2021, 12:43
Oya Ersoy: Darbe, sonucunu beğenmediğim seçimi yenilerim demektir!

Ersoy; “Özellikle buradaki milletvekillerine sormak istiyorum. Darbe hukuksuzluktur, halka dayanmayan, meşruluğunu halktan almayan bir yöntemle halkı yönetmeye çalışmaktır. Şimdi buradan 7 Haziran seçimlerini hatırlatmak istiyorum. Yani darbe "Sonucunu beğenmediğim seçimi yenilerim." demektir ve üstüne üstlük sadece bununla da yetinmeyip bunun müsebbiplerinden yani tek başına iktidar olmayı, kaybettirenlerden intikam almak demektir” dedi.

Darbenin HDP'yi yargının hedefine koymak eş başkanların, belediye meclis üyelerinin ve belediye başkanlarının da yine bugün cezaevlerine koymak olduğunu söyleyen Ersoy, sevgili Gültan Kışanak'ı mesela 12 Eylül darbesinde de işkence ile cezaevine koyan sizin darbeniz bugünde yeniden cezaevine koyan sizin darbenizdir ifadelerini kulandı.

Bizim için de direniş, bu darbelere karşı direnişin tarihini yazmaktır!

Bizim için de direniş, bu darbelere karşı direnişin tarihini yazmaktır diyen Ersoy; "Bir zamanlar demokrasiyi siyasetin sırtında bir yük, kambur gibi fazlalık olarak gören, seçime değil atamaya inanan, çağ dışı anlayışlar gördük." diyen biz değiliz, sizin Genel Başkanınızdır ve halkın seçtiği belediye başkanlarını görevden alıp kayyum atayan da yine kendileridir” dedi.

Ersoy, “Darbe nedir, biliyor musunuz?

Seçilmeyeceği, seçilmediğini, seçilemeyeceğini bildiği halde sandığı koymamaktır.!

Darbe, üniversite öğrencilerinin, öğretim üyelerinin iradesine rağmen bizzat kayyum atayarak üniversiteleri yönetmeye çalışmaktır!

Darbe, gece yarısı yapılır diyorsunuz ya, evet bir gece yarısı o tek adamın adam aklıyla, kadınların iradesine rağmen İstanbul Sözleşmesi'ni feshetmesidir!

Ersoy, “Siz şimdi "Darbe, darbe, darbe." diyorsunuz ya, işte o "darbe, darbe" dediğiniz şey asıl kendi yaptığınız darbeyi gizleme ve meşrulaştırma çabasıdır, yanılıyorsunuz, asla meşrulaştıramazsınız; geçti artık o günler, artık herkes sizin de ne olduğunuzu biliyor” dedi

Darbe demeyi bırakında hangi konuda ayrıştınız? Arka planını anlatın!

Sözlerine şöyle devam eden Ersoy, “Amiraller, 104 kişi bir araya geliyor, bir bildiri yayınlıyor. Bunların hepsi aslında "Fikrimiz iktidarda." deyip sizin arkanızda değiller miydi? Hangi konuda ayrışıyorsunuz? Kürt sorununda mı, Suriye politikasında mı, Orta Doğu'da mı, Kafkaslarda mı, hangisinde anlaşmıyorsunuz? Siz "darbe" demeyi bırakın da asıl bunun arka planını anlatın; biz de oturalım, bunu tartışalım. Ne var bunun arkasında şu an anlaşamadığınız” dedi.

Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu Teklifinin Meclise getiriliş biçimi de darbedir!

Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu Teklifinin, Meclise getiriliş biçiminin de bir darbe olduğunu söyleyen Ersoy sözlerine şöyle devam etti; siz beğenmediğiniz seçimi yok sayma alışkanlığını öyle bir edindiniz ki Mecliste çoğunlukla reddedilen bir kanun teklifini de yine askerî darbelerin ürünü olan bir kanun teklifini de bunun tarihine uygun yine size yakışır bir şekilde bu Meclise yeniden getirdiniz şeklinde konuştu.

Meclise de mi kayyum atayacaksınız!

Sözlerine şöyle devam eden Ersoy; “O oylama var ya, 31 Marttaki oylama, işte o oylama çoğunluk olmanın kibrine, keyfiliğine ve burnu büyüklüğüne muhalefetin attığı bir tokattır ve bunu siz şu an yok sayıyorsunuz. Ne yapacaksınız, Meclise de mi kayyum atayacaksınız? HDP'yi kapatın, Anayasa Mahkemesini kapatın, Meclisi de kapatın; siz de gidin, saraya büro elemanı olun ama şunu da söyleyeyim, grup başkan vekillerinizi de grup başkanlarınızı da büro elemanı olarak almayabilir saray, haberiniz olsun” dedi.

Halkın güvenlik soruşturmasına ihtiyacı yok!

Sizin çalışanlarınıza var! Önce çalışanlarınız uyuşturucu, yolsuzluk, rüşvet ve zimmet soruşturmalarından aklansın!

Ersoy, “Bu yasa teklifinin kamu güvenliğini sağladığını iddia edenlere sesleniyorum. Siz güvenlikten bahsediyorsunuz ya, önce gidin, asıl kendi içinize, kendi kadrolarınıza bakın. Önce çalışanlarınız uyuşturucu, yolsuzluk, rüşvet ve zimmet soruşturmalarından aklansın, ondan sonra getirin bu Güvenlik Soruşturması Yasa Teklifi'ni bizim önümüze” dedi.

Daha sonra Ersoy; “Geçtiğimiz haftalarda bizzat AKP'li belediye başkanıyla çalışmaya başlayıp Kastamonu'dan Genel Merkeze uzanan yolda birkaç yıl içinde elde edilen servetlere tanık olduk. Yine, bu ülkede 200 kişilik bir kadro ilanına 45 bini üniversite mezunu 52 bin kişi başvururken sizin bu kadar zenginleşme sağlayan nasıl bir iş ortamınız var onu açıklayın bize” dedi.

Memleketin en büyük güvenlik sorunu bizzat sizin yarattığınız yağma, talan, rüşvet düzenidir!

Bu böyle gitmez bu devran dönecek!

Son olarak Ersoy; “Bir de balya balya eurolar var ya, o milletvekili danışmanları, akraba danışmanlar tarafından taşınan. Görüntülerin ardında ne var? Yine kamu kaynaklarının yağması var, şantaj var, ihale var, rüşvet var. İşte, memleketin en büyük güvenlik sorunu bizzat sizin yarattığınız bu düzendir ve biz de buradan bir kez daha ifade edelim ki bu devran dönecek” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)