Necati Tığlı: MİLLETİN EGEMENLİĞİ SARAYDA DEĞİL TBMM ARANMALIDIR

17 Temmuz’dan bu yana kapalı olan TBMM’nin yeni yasama yılı bugün (1 Ekim) itibariyle açıldı. Genel Kurul’un ilk gündem maddesi her ne kadar Yargı Paketi olsa bile çok acil bir şekilde çözülmesi gereken Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) 3600 Ek Göstergesi Bekleyenler, Komisyonlarda bekleyen Kanunlar ve Rabia Naz Vatanın Ölümünün Araştırılmasını da kapsayan Komisyon kurulması.

Vekil Haberleri 01.10.2019, 16:28
Necati Tığlı: MİLLETİN EGEMENLİĞİ SARAYDA DEĞİL TBMM ARANMALIDIR

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “27’nci Dönem 3’ncü yasama yılının ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını temenni etti. Tığlı yaptığı açıklamada milletimizin sorunları saraylarda değil egemenliğin kayıtsız şartsız millette olduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında çözülmesi gerektiğini” söyledi.

 

EYT SORUNU ÇÖZÜLSÜN

 

2018 Genel Seçimleri için yapılan mitinglerde AKP ve MHP’de dâhil olmak üzere tüm partiler EYT’lilerin sorunlarının bir an önce çözülmesi gerektiğini söylüyorlardı. Geçtiğimiz yasama yılında Cumhuriyet Halk Partisi olarak defalarca bu sorunun çözülmesi için TBMM Başkanlığına öneri getirdiklerini ama her seferinde AKP ve MHP oyları ile kabul edilmediğini ifade eden Tığlı, “bu yasama yılında bu sorun mutlaka çözülmelidir. Bu vatana yıllarca hizmet etmiş, primlerini ödemiş kişilerin hakları bir an önce verilmeli ve daha fazla mağdur olmalarının önüne geçilmelidir” dedi.

 

3600 EK GÖSTERGE SÖZÜ TUTULSUN

 

CHP’li Tığlı, “aynı sözlerin ek gösterge konusunda da tek adamın ağzından son seçimlerin hepsinde dile getirildiğini ve 3600 ek gösterge bekleyen polislerin, öğretmenlerin, din görevlilerinin ve sağlık personelinin de haklarının bir an önce verilmesi için yıl bitmeden yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini” söyledi.

 

TBMM çatı altında için iş yapsın diye kurulan 18 İhtisas Komisyonu ve bunlara bağlı Alt Komisyonların olduğunu hatırlatan Tığlı, “Geçen yıl çalışmayan ya da çalışması istenmeyen bu komisyonlar bu dönem çalışmak zorundadır. Yapacağı çalışmaları da vatandaşın işini, aşını, geleceğini düşünerek yapmalıdır” dedi.

 

RABİA’NIN ÖLÜMÜ DERHAL AYDINLATILMALIDIR

 

Tığlı, “Geçtiğimiz yasama döneminin son günlerinde Rabia Naz Vatan’ın ölümü araştırılsın diye kurulmasına karar verilen Meclis Araştırma Komisyonu’nda kimlerin görev yapacağı, çalışma programının bir an önce belirlenmesi ve Rabia’nın ölümünün aydınlatılması gerekmektedir” vurgusunu yaptı.

 

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “ülkenin dış politika da dâhil hızla çözüm bekleyen birçok meselesinde halkın ve ülkenin yararına kalıcı çözüm üretebilmesinin tek adresi TBMM’dir” diyerek açıklamasına son verdi.

Yorumlar (0)