MİNİKLERDEN ŞEVKİN'E BÜYÜK İLGİ

19 Mayıs 1919’un 100. Yıl törenlerine katılan CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, çocukların özel ilgisinden büyük mutluluk duydu

Vekil Haberleri 19.05.2019, 12:00
MİNİKLERDEN ŞEVKİN'E BÜYÜK İLGİ

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Kurtuluş Mücadelesini başlatmak için silah arkadaşlarıyla birlikte Bandırma Vapuru’yla Samsun’a ayak basmasının üzerinden tam 100 yıl geçti. 19 Mayıs 1919’un 100. Yılı tüm yurtta olduğu gibi Adana’da da törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana örgütlerinin tam kadro katıldığı törenlerde Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin’e çocuklar tarafından büyük ilgi gösterildi. CHP Adana Milletvekilleri Ayhan Barut, Orhan Sümer, Dr. Müzeyyen Şevkin, Burhanettin Bulut, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi ve partililerin katılımıyla Atatürk Parkı’ndaki Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından Atatürk Caddesi’ndeki yürüyüş ve sonrasında Uğur Mumcu Meydanı’nda devam eden törenlerde sevinç ve coşku vardı.

Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı önünde iki minik çocuk ve ardından Uğur Mumcu Meydanı’nda ‘Atabarı’ oynayan küçük bir çocuk protokoldeki Dr. Müzeyyen Şevkin’in yanına gitti.

MUTLU ANLAR

Atatürk posterli, Türk bayraklı ve 19 Mayıs 1919’a özel 100. yıl logolu tişörtler giyen küçük çocukların sevgisiyle büyük mutluluk yaşayan ve onları kucaklayan Dr. Şevkin, Cumhuriyeti büyük zorluklarla, savaşla, kanla, gözyaşıyla kuran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının emanetinin bekçileri olacaklarını vurguladı.

Cumhuriyetin çocukların ve gençlerin omuzları üzerinde yükseleceğini dile getiren Dr. Şevkin, “Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile birlikte iki büyük eserinden biri olan Cumhuriyet; onurlu bir ulusun dünyaya örnek bir mücadele sonucunda elde ettiği kutsal kazanımıdır. Kurtuluş meşalesinin yakıldığı 19 Mayıs 1919’un 100. Yılı ulusumuz tarafından iyi okunmalı, anlaşılmalı ve iyi anlatılmalıdır. Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızın 100. Yılında onurluyuz, gururluyuz. Atatürk ve silah arkadaşlarını, sevgi, minnet, saygı ve özlemle anıyoruz. Yaşasın Cumhuriyet” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)