Milletvekili Oya Ersoy:Gıda enflasyonu durdurulmalıdır!

Oya Ersoy, Türk-İş tarafından aralık ayı açlık ve yoksulluk sınırının açıkladığını; Buna göre, dört kişilik bir ailenin açlık sınırının 4 bin 13 TL, yoksulluk sınırının ise 13 bin 72 TL olduğunu, Gıda fiyatlarında ise önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 54,96 artmış olduğunu söyledi. 

Vekil Haberleri 28.12.2021, 09:44
Milletvekili Oya Ersoy:Gıda enflasyonu durdurulmalıdır!

İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, gıda ürünlerinde yaşanan enflasyonu meclis gündemine taşıdı.


Dolar kurundaki düşme, gıda ürünlerine yansımadı!
Ersoy, “son yıllarda TL'de değer kaybı, Merkez Bankası'nın (TCMB) enflasyon artışına rağmen sert faiz indirimlerine gitmesiyle hızlanmış ve bu yıl çift haneye ulaşmıştır.  Resmi enflasyon yüzde 20'leri aşarken TCMB'nin faiz indirimlerine devam etmesiyle TL'de değer kaybı da hızla artmış dolar, Türk Lirası karşısında son 9 ayda yüzde 80 civarı değer kazanmıştır. Kurdaki artış ekonominin dengesini bozmuş zengini daha çok zengin yoksulu daha da yoksul yapmıştır. Gelir dağılımımdaki adaletsizlik artmış, tek kazançlı çıkan bankalarda döviz varlığı bulunan yaklaşık 100 bin milyoner olmuştur” dedi. 
Yoksulluk ve açlık sınırında da hızla düşüşdeğil yükselme söz konusudur!


Ersoy, doların, geçtiğimiz pazartesi gününe kadar olan aylarca süren yükselişi nedeniyle gıda başta olmak üzere birçok ürün zamlanmış, halkın alım gücü iyice düşmüştür. Dövizdeki düşüş mazota, gübreye, tohuma ve yeme doğrudan yansımadığı için üretim maliyetlerinin düşmemesi nedeni ile çiftçi üretim yapmakta zorlanmakta ve bunun sonucu olarak da gıda enflasyonu yükselmeye devam etmektedir ifadesini kullandı. 


Ersoy, Türk-İş tarafından aralık ayı açlık ve yoksulluk sınırının açıkladığını; Buna göre, dört kişilik bir ailenin açlık sınırının 4 bin 13 TL, yoksulluk sınırının ise 13 bin 72 TL olduğunu, Gıda fiyatlarında ise önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 54,96 artmış olduğunu söyledi. 
 

Yorumlar (0)