METİN İLHAN KIRŞEHİR İLİNDEKİ ÇİFTÇİLERİN SON DÖNEMDE YAŞADIĞI SIKINTILARI DİLE GETİRDİ!

CHP KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ METİN İLHAN, KIRŞEHİR İLİNDEKİ ÇİFTÇİLERİN SON DÖNEMLERDE YAŞAMIŞ OLDUĞU SIKINTILARI TBMM GENEL KURULU'NDA DİLE GETİRDİ!

Vekil Haberleri 09.10.2019, 18:00
METİN İLHAN KIRŞEHİR İLİNDEKİ ÇİFTÇİLERİN SON DÖNEMDE YAŞADIĞI SIKINTILARI DİLE GETİRDİ!

CHP Kırşehir Milletvekili İLHAN, yerli hayvan kesim desteğinin henüz başvurusunun dahi alınmadığını, 2018 yılı 2. dönem ile 2019 yılı buzağı desteklerinin ve sertifikalı tohum desteklerinin de hali hazırda ödenmediğini ifade ederek diğer taraftan doğal afetler ve kuraklık nedeniyle çiftçilerin uğradıkları zararlar dolayısıyla yaşadıkları mağduriyete ilişkin borçlarının ertelemesi hususunda da bir iyileştirmeye gidilmediğini sözlerine ekledi.

Son olarak İLHAN, Kırşehir'de tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların söz konusu durumlarına ilişkin olarak ivedilikle çözüm üretilmesi ve bir iyileştirmeye gidilmesi gerektiğinin vurgusunu yaparak bölgeye bakıldığında tarım ve hayvancılık Kırşehir'in temel üretimini oluşturduğu için dile getirilen durumların ivedilikle değerlendirmeye alınması gerektiğini belirtti.

KONUŞMA
(Tutanak kayıtlarında resmi olarak yer alan konuşma)

METİN İLHAN (Kırşehir) - Teşekkür ederim Başkanım.
2019 yılı tüm Türkiye'de olduğu gibi Kırşehir'de de çiftçilerimiz için çok kötü geçmektedir. Kırşehir ili için 2019 yılı yerli hayvan kesim desteğinin henüz başvurusu bile alınmadı. 2018 yılı ikinci dönem ve 2019 yılı buzağı destekleri de henüz ödenmiş değildir. Ayrıca sertifikalı tohum destekleri de ödenmedi. Son olarak dolu, sel, kuraklık ve diğer sebeplerle zarara uğramış çiftçilerimizin de beklentileri vardır. Bu konuda da herhangi bir adım atılmamıştır. Hâl böyleyken çiftçimizin borçlarının ertelenmesi de hayati derecede önem arz etmektedir. Sayın Bakandan Kırşehirliler adına rica ediyorum, temel üretim potansiyeli sadece tarım ve hayvancılık olan şehrimizin beklentilerine lütfen bir an önce kulak verelim.

Yorumlar (0)