MAHMUT TANAL’IN 23 NİSAN MESAJI:MUSTAFA KEMAL’E BORÇLUYUZ

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin 99. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla paylaştığı mesajda “egemenlik” vurgusu yaptı.

Vekil Haberleri 23.04.2019, 09:54 23.04.2019, 10:20
MAHMUT TANAL’IN 23 NİSAN MESAJI:MUSTAFA KEMAL’E BORÇLUYUZ

Mesajında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarını saygı ve minnetle anan Tanal, 23 Nisan’ın Türk milletinin Atatürk’ün liderliğinde esarete başkaldırıp zincirlerini kırdığı bir gün olduğunu belirtti.

Cumhuriyet’in “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesi üzerine inşa edildiğini kaydeden Tanal, hiç kimsenin milli iradeyi görmezden gelemeyeceğini dile getirdi.

“ÇOCUKLARIMIZA ATATÜRK’ÜN İLKELERİNİ AŞILAMALIYIZ”
Atatürk’ün bıraktığı mirasın kıymetinin yeterince anlaşılmadığını kaydeden Tanal, “Yer aldığımız Ortadoğu coğrafyasında kan ve gözyaşı eksik olmuyor. Bugün eğer Türkiye bağımsız bir ülke olarak yoluna devam ediyorsa bu Mustafa Kemal Atatürk sayesindedir. Çocuklarımıza, gençlerimize Atatürk’ün ilkelerini aşılamalıyız. Kutuplaştırıcı dilden uzaklaşıp geleceğe sevgi, kardeşlik, dostluk, özgürlüklere ve insan haklarına saygı tohumları ekmeliyiz” dedi.

ATATÜRK’ÜN O SÖZLERİ ZİHİNDEN ÇIKARILMAMALI
Atatürk’ün “Ulusal egemenlik, ulusun namusu, onuru ve şerefidir”, “Ulusal egemenlik öyle bir ışıktır ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar yok olur” sözleriyle milli iradeyi vurguladığını belirten CHP’li Av. Mahmut Tanal, milli iradeyi ortadan kaldırma girişimlerine karşı herkesin üzerine düşen vazifeyi yerine getirmesi gerektiğini ifade etti. Tanal ayrıca, Atatürk’ün “Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da milli egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir” sözünün zihinlerden çıkarılmaması gerektiğini kaydetti.

Yorumlar (0)