İYİ PARTİLİ BEDRİ YAŞAR :Türkiye 10'dan büyüktür!

İYİ PARTİ SAMSUN MİLLETVEKİLİ BEDRİ YAŞAR MUHSİN YAZICIOĞLU’NUN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN; “DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİ BU İŞİN NERESİNDE?!”

Vekil Haberleri 18.12.2018, 11:24 18.12.2018, 11:24
İYİ PARTİLİ BEDRİ YAŞAR :Türkiye 10'dan büyüktür!

12 Aralık 2018 Çarşamba günü Türkiye Büyük Millet Meclisi bünyesindeki Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu’nun gündeminde Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü vardı.

Komisyon’da Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü yetkililerinin sunumlarının ardından Sayıştay raporlarının görüşmeleri yapıldı.

Komisyon’da sık sık söz alan İYİ Parti Samsun Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Bedri Yaşar’ın açıklamaları dikkatlerden kaçmadı.

Bir mühendis olarak maliyeti bu kadar yüksek yatırımlarda hata yapıldığına inanmak istemiyorum!

Son dönemlerde kamuoyunda da geniş yer bulan havaalanlarında özellikle zemin ile ilgili yaşanan bir takım sorunları dile getiren Yaşar konuyla ilgili şunları söyledi; “Bugünkü teknolojiyle insanların bulunduğu koordinatlar bile dünyanın herhangi bir yerinden tespit edilebiliyor. Bu mümkünken bu kadar önemli bir yatırımlarda, buradaki problemleri bir mühendis olarak algılayamıyorum. Yani zemin kotlarında, arazi kotlarında problem var, işte havaalanı çukura düştü, inerken şu sıkıntılar, bu sıkıntılar var. Yani bu kabul edilebilir bir şey değil, bugünkü şartlarda bunun kabul edilmesi mümkün değil, bence bunun -bizim bilmediğimiz- farklı bir sebebi mi var? Yani burada asıl onun üzerinde durmak lazım yoksa mühendislerin bu manada bir hata yaptığını düşünmek, buna inanmak istemiyorum.”

Komisyon görüşmeleri devam ederken yıllardır oldukça merak edilen bazı konuları da ifade eden Yaşar Büyük Birlik Partisi'nin kurucusu ve ilk genel başkanı olan ve 25 Mart 2009 tarihinde helikopter kazasında Kahramanmaraş'ta şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüne ilişkin bazı konuları dile getirdi.

Dokuz yıldır mahkemeler, kovuşturmalar birbirini takip ediyor ama sonuçlanan da bir şey yok!

Muhsin Yazıcıoğlu’na rahmet dileyerek sözlerine başlayan İYİ Partili Yaşar konuyla ilgili Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün elinde bu kazanın sonuçlarıyla ilgili nelerin olduğunu sordu. Konuşmasına; “Yani bu konu bir türlü aydınlığa kavuşmadı. 2009, şu an 2018 yılındayız, dokuz yıldır mahkemeler, kovuşturmalar birbirini takip ediyor ama sonuçlanan da bir şey yok. Yani askerî radarda kayıtlar silindi, öbürü radar alanının içindeydi, dışındaydı derken Devlet Hava Meydanları İşletmesi bu işin neresinde? Bunlarla ilgili elinde bir bilgi, belge varsa ben bunu rica ediyorum. Yani bu olayla ilgili Devlet Hava Meydanlarının elinde rapor mu var, ne var?” ifadeleriyle devam eden Samsun Milletvekili yetkililerden konuyla ilgili mahkemeye sunulan tüm belgeleri talep etti.

Türkiye 10’dan büyüktür!

Komisyon’da sık sık eleştirilerde bulunan Bedri Yaşar son dönemlerde yapılan yatırımların belli şirketlere ihale edilmesine de şu sözlerle tepki gösterdi;

“Bu yap-işlet-devretlere baktığımız zaman, belli firma grupları arasında kümelendiğini görüyoruz. Enerji konusunda da aynı firmalar var, havaalanında aynı firmalar var, köprülerde aynı firmalar var, yollarda hep aynı firmalar var; bunların sayısı da bir elin parmaklarını geçmiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız, bu firmalara baktığımız zaman 10-12tane, Türkiye özel sektörü açısından da baktığınız zaman inşaat sektöründe dünyada ilk 50 içinde bile firmalarımız var, ilk 100 içinde firmalarımız var, çok ciddi birikimi ve deneyimi olan firmalarımız var, bu sayı da "10-12" derseniz, ben de "Türkiye 10-12'ten daha büyük." diyorum. Dolayısıyla, ne kadar çok firmaya bu alanlar açılırsa rekabet olur, rekabetin de bu ülkede yaşayan insanlar faydasını görür yani aynı firmalar etrafında -havaalanlarında da- bunu görünce hatırlatma gereği duydum. Diyorum ki: Türkiye en azından bu 10 tane firmadan daha büyük.”

 

Yorumlar (0)