İYİ Parti'li Ataş'tan Yeni Başkana Tebrik

İYİ Parti’de Gençlik Kolları Başkanı Avukat Yaşar Tuğrul Ercan oldu. Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, başkanlığa atanan Ercan’ı tebrik etti. Diğer yandan Başkan Ercan, 11 Ocak’ta tanışma toplantısında parti teşkilatları ve gençlerle bir araya gelecek.

Vekil Haberleri 07.01.2020, 16:53
İYİ Parti'li Ataş'tan Yeni Başkana Tebrik

İYİ Parti’de Kayseri Gençlik Kolları Başkanlığına  Avukat Yaşar Tuğrul Ercan atandı. Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, yapılan görevlendirmenin ardından Ercan’a yeni görevinde başarı dileklerini iletti. İYİ Parti olarak gençleri önemsediklerini dile getiren Ataş, “Gençlik bu ülkenin geleceği demek. Biz parti olarak gençlere ve onların sorunlarına duyarlıyız. Ne yazık ki son günlerde ülkemizde üniversite öğrencilerimizle ilgili acı haberlere tanıklı ettik. Bu acı olayların yaşanmaması ve Türkiye’nin her açıdan iyi olması için gayret gösteriyoruz. İşte bu çerçevede yine harekete geçerek, gençlere yönelik parti olarak acil eylem planı hazırladık. 9 maddelik acil eylem planında gençlerimizin sorunları var. Gençlerimizin imkansızlıkları var. Gençlerimizin psikolojik, fizyolojik ve sosyal ihtiyaçlarının yanı sıra, ekonomik sıkıntılarının çözümüne yönelik gayret var. Bu kapsamda İYİ Parti Gençlik Politikaları Başkanlığımızın, hazırladığı çalışma aynı zamanda sorunları çözmek yerine sürekli öteleyen, geçiştiren hükümete tavsiye niteliğindedir. İnşallah hükümet yaşanan olaylardan artık ders alır ve gençler başta olmak üzere toplumun diğer kesimlerinin sorunlarına karşı görmedim, duymadım, bilmiyorum tavrından, duyarsızlığından vazgeçer ve gerçeklerle yüzleşir” diye konuştu.

“İKTİDAR TÜKENMİŞLİK SENDROMU İLE KARŞI KARŞIYA”

Kayseri’de Gençlik Kolları Başkanlığı görevine atanan Avukat Yaşar Tuğrul Ercan’a güvendiklerini dile getiren Milletvekili Ataş, “İnşallah kardeşimiz bu işin üstesinden gelecek ve gençlere yönelik çalışmalarla örnek işlere imza atacak. Biz bu konuda kendisinin ve gençlerimizin yanındayız. İnşallah gençlikte iyi olacak, ülkemizde iyi olacak. İyi günler yakın diyoruz. Mevcut iktidarın artık ülke sorunlarına çözüm getiremediği ve tükenmişlik sendromu ile karşı karşıya kaldığı aşikardır. Çözüm değil, sürekli sorun üretir hale geldiler. Herkesle kavgalı bir yapı karşımızda.  Bu sorunlu yapının ülkeyi yönetme kabiliyeti yoktur. Aynı hataları yaparak, doğru sonuç beklemek de doğru değil, çünkü bilime ters. İşte gençliğin enerjisi ve İYİ Parti’deki diğer kadroların birikimi, deneyimi ve aydınlık, çağdaş bakışı ve projeleri ile ülkemiz hak ettiği yere gelecektir” dedi.

BAŞKAN ERCAN’DAN DAVET VAR

Diğer yandan İYİ Parti’de Gençlik Kolları Başkanlığı görevine atanan Avukat Yaşar Tuğrul Ercan da gençlere çağrı yaptı. 11 Ocak Cumartesi günü İYİ Parti Kayseri il başkanlığında saat 17:30’da, İl Başkanı Süleyman Bozkurt, Milletvekili Dursun Ataş, Belediye Meclis üyeleri ve parti mensupları ile birlikte genişletilmiş tanışma toplantısı yapacaklarını kaydeden Ercan, gençlere seslenerek, “Gelin şehrimiz ve ülkemiz için iyi projeleri hayata geçirmek için buluşalım. İyilikte bir araya gelip, gençliğin enerjisiyle ülkemiz için güzel işlere imza atalım” diye konuştu.

YAŞAR TUĞRUL ERCAN KİMDİR?

1994 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini, Kayseri’de tamamlayan Ercan, lise eğitimini de Kayseri Sami Yangın Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Daha sonra girdiği üniversite sınavlarında hukuk fakültesini kazandı ve 2016 yılında hukuk fakültesinden mezun oldu. Avukatlık stajını Kayseri Barosunda başlatan Yaşar Tuğrul Ercan, bir yıl olan stajını tamamlayarak avukat oldu. Vatani hizmetini yedek subay olarak yapan Ercan, Hatay Samandağ ve Mersin Tarsus Askerlik Şube Başkanlığı görevlerinde bulundu. Avukat Yaşar Tuğrul Ercan, Kayseri’de kurucu ortağı olduğu TEM Hukuk ve Danışmanlık ofisinde avukatlık faaliyetlerini yerine getirmektedir. Ayrıca YASA KVKK ve GDPR Danışmanlık Hizmetleri Şirketinin kurucu ortağı olan Ercan, iyi derece de İngilizce bilmektedir.  Sosyal ve siyasi çalışmalara genç yaşlarda başlayan Yaşar Tuğrul Ercan, 2011 yılında henüz lise öğrencisiyken Ülkü Ocakları Sami Yangın Lisesi Teşkilatlardan Sorumlu başkan yardımcılığı görevinde bulundu ve pek çok faaliyete katıldı. Üniversite yıllarında Kayseri Ülkü Ocakları Üniversite teşkilatlarında yöneticilik yapan Ercan, stajyer avukat olduğu dönemde de Kayseri Ülkü Ocakları Hukuk Birim Başkanlığı ve Ar-Ge birim başkanlıkları görevlerinde bulundu. Ayrıca pek çok kamu yararına çalışan vakıf ve dernekte hukuk ve insan hakları eğitimleri veren Ercan, Kayseri’yi ilgilendiren birçok davayı da gönüllü olarak takip etmiştir.

Yorumlar (0)