İyi Parti'den Süleyman Soyluya Soru Önergesi!

İyi Parti Antalya Milletvekilimiz Sayın Feridun Bahşi, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’ya soru önergesi verdi.

Vekil Haberleri 26.07.2019, 13:00
İyi Parti'den Süleyman Soyluya Soru Önergesi!

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLUtarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.24.07.2019

Feridun BAHŞİ

                                                                               Antalya Milletvekili

Kahramanmaraş Valiliğinde hukuk müşaviri kadrosunda çalışan ve Vali Yardımcılığı sıfatı ile Milli Eğitim Müdürlüğüne geçici bir süre vekâlet eden Mesut Taner Genç hakkında 10.07.2019 tarihinde soruşturma başlatılmış olup, 23.07.2019 tarihinde soruşturma gerekçe gösterilerek görevinden uzaklaştırılmıştır.

Buna göre;

1-Milli Eğitim Müdürlüğüne geçici bir süre vekâlet eden Vali Yardımcısı (Hukuk Müşaviri) Mesut Taner Genç’ingörevden uzaklaştırmasında; Başkanlık ettiği Milli Eğitim Disiplin Kurulundan müfettiş raporları doğrultusunda Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü, Mustafa Mahir Turan (kendisi Cumhurbaşkanı, Başdanışmanı Sefer Turan’ın ağabeyi olur) hakkında, disiplin cezası verilmesinin bir etkisi var mıdır?

2-Adı geçen Afşin Milli Eğitim Müdürüne verilen disiplin cezasının, il valisinin onayına gönderilmesine rağmen yine İl valisinin talimatıyla geri çekilmiş midir?

3-İl Valisinin izne çıkmadan önce Hukuk Müşaviri Mesut Taner Genç’e ceza vermeyin şeklinde talimatı var mıdır?

4-Vali izin dönüşü ise Hukuk Müşaviri Mesut Taner Genç’i makamına çağırıp “izne çıkmadan sizi bilgilendirdiğim halde, neden bu cezayı verdiniz şeklinde bir söz söylemiş midir?

5-Söyledi ise bunun sebebi Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü, Mustafa Mahir Turan’ın Cumhurbaşkanı, Başdanışmanı Sefer Turan’ın kardeşi olması sebebiyle korunması çabası mıdır?

6-Kahramanmaraş İl Valisinin üstünü örtmek istediği disiplin işlemine konu olay, Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan’ın yurtdışında olduğu tarihlerde kendisini sınav komisyonu başkanı olarak yazdırıp görev harcırahı alması mıdır?

7-Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan’ın eylemlerinden, yurtdışında olduğu halde kendisini sınav komisyon başkanı olarak yazdırması TCK 204/2 maddesi (resmi evrakta sahtecilik), gerçek hizmet olmadığı halde kamudan harcırah alması ise yine TCK 158/1-e maddesi (kamu kurumunu dolandırma) kapsamında suç oluşturduğu halde hakkında valilikçe adli işlem yapılmış mıdır?

8-Kamu görevlisi olanKahramanmaraş İl Valisininişlendiğini öğrendiği suçu bildirmemesinin de TCK 279/1 maddesi kapsamında (kamu görevlisinin suçu bildirmemesi suçu) suç olması sebebiyle hakkında Bakanlığınızca adli bir işlem yapılmış mıdır?

9-Kahramanmaraş Valiliği Hukuk Müşaviri Mesut Taner Genç’in hakkında soruşturma açılması ve devamında görevden uzaklaştırılmasının sebebi, tüm bu olayları ortaya çıkarması mıdır?

Yorumlar (0)