İstanbul Milletvekili Oya Ersoy: Muhammet Safi'nin görevi sanatçıları fişlemek mi?

İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, #herşeyçokgüzelolacak etiketi üzerinde paylaşım yapan sanatçıların isimlerini alan Cumhurbaşkanlığı Arşiv Daire Başkanı Muhammet Safi hakkında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a sorularını iletti.

Vekil Haberleri 09.05.2019, 15:56 09.05.2019, 16:10
İstanbul Milletvekili Oya Ersoy:  Muhammet Safi'nin görevi sanatçıları fişlemek mi?

Muhammet Safi'nin görevi sanatçıları fişlemek mi?


İstanbul Milletvekili Oya Ersoy; Cumhurbaşkanlığı Arşiv Daire Başkanı Muhammet Safi’nin “twitter” adlı sosyal paylaşım sitesinde “#herşeyçokgüzelolacak” etiketi üzerinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek paylaşımında bulunan sanatçıların isimlerini bir kağıda yazarak ve “kayıt” ifadesi ile yine twitter da kendi hesabından 07.05.2019 günü saat 08.15 de yaptığı paylaşımı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sordu. 


Muhammet Safi maaşı kimden alıyor?


Cumhurbaşkanlığı Arşiv Daire Başkanı Muhammet Safi’nin bu eyleminin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek paylaşımında bulunan sanatçıları fişlemek ve bu sanatçılara yönelik açık bir tehdit ve gözdağı vermek olduğunu belirten Ersoy; kültür ve sanat çevreleri başta olmak üzere ülkemiz kamuoyunun haklı tepkisini çeken Muhammet Safi’nin bir kamu görevlisi olarak görevinin AKP’li olmayan, ya da AKP’ye biat etmeyenleri fişlemek olmadığını ve derhal hakkında idari soruşturma başlatılması gerektiğini söyledi.

Ersoy, Cumhurbaşkanlığını, her biri alanında ülkemizin ve toplumumuzun değeri olan, kültür ve sanat alanındaki başarılı çalışmaları ile milyonların sevgi ve saygısını kazanmış bulunan sanatçılardan özür dilemeye çağırdı.

Oya Ersoy konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın cevaplaması için şu soruları sordu; 


1-)Cumhurbaşkanlığı Arşiv Daire Başkanlığı teşkilatının ve Daire Başkanı Muhammet Safi’nin kamusal görevleri arasında; muhalif sanatçıların ve özelde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek paylaşımında bulunan sanatçıların listesini oluşturmak, kaydını tutmak, bu sanatçıları tehdit etmek, onlara gözdağı vermek var mıdır?


2-)Cumhurbaşkanlığı Arşiv Daire Başkanı Muhammet Safi, ilgili mevzuata tabi bir kamu görevlisi midir? Kendisi, bir kamu görevlisi olarak mı teşkilatınızda istihdam edilmekte ve ücretlendirilmektedir? Yoksa kendisi, AKP yada bir başka siyasi parti teşkilatında çalışan ve bu siyasi parti teşkilatı tarafından ücretlendirilen bir partili personel midir?


3-) Cumhurbaşkanlığı Arşiv Daire Başkanı Muhammet Safi hakkında; hukuka aykırı ve kamu görevlilerinin tabi olduğu ilke ve kurallar ile hizmet gerekleri ile çatışan ve hatta doğrudan suç fiili de teşkil eden söz konusu eyleminden kaynaklı, tarafınızca bir adli ve/veya idari soruşturma başlatılmış mıdır? Henüz başlatılmamış ise ne ve neden beklenmektedir?


5-)Her biri alanında ülkemizin ve toplumumuzun değeri olan, nitekim kültür ve sanat alanındaki başarılı çalışmaları ile milyonların sevgi ve saygısını kazanmış bulunan, ancak Cumhurbaşkanlığı Arşiv Daire Başkanı Muhammet Safi’nin söz konusu listesinde adları yazılıp paylaşılan bu sanatçılarımızdan; Cumhurbaşkanlığı teşkilatınız tarafından/adına en azından bir özür dilenmesi düşünülmekte midir?


6-)Cumhurbaşkanlığı Arşiv Daire Başkanı Muhammet Safi tarafından kaydı tutulan ve kendisinin oluşturduğu listelere adı yazılan başkaca yurttaşlarımız da var mıdır? Bunlar kimlerdir? Cumhurbaşkanlığı Arşiv Daire Başkanı Muhammet Safi tarafından tutulan başkaca kayıt ve listeler de kamuoyu ile paylaşılacak mıdır?

Yorumlar (0)