GÜRER: MERMİ FİYATLARINDA İNDİRİM YAPMANIN KİME NE FAYDASI VAR?

CHP Milletvekili Gürer, akaryakıta ve tüm gıda ürünlerine zam yapılırken, MKE’nin tabanca fişeğinde indirim yapmasını eleştirdi…

Vekil Haberleri 09.01.2019, 09:48 09.01.2019, 09:48
GÜRER: MERMİ FİYATLARINDA İNDİRİM YAPMANIN KİME NE FAYDASI VAR?

CHP Milletvekili Gürer, akaryakıta ve tüm gıda ürünlerine zam yapılırken, MKE’nin tabanca fişeğinde indirim yapmasını eleştirdi…

 

Gürer: “Mermi fiyatlarında indirim yapmanın kime ne faydası var?”

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, MKE’nin enflasyonda mücadele kapsamında tabanca fişeklerinde indirim yapmasını ve bunu da “Ülkemize hayırlı olsun” mesajıyla duyurmasını, sert bir üslupla eleştirdi.  TBMM’de konuşan Ömer Fethi Gürer, fişekte indirim yapmanın karanlık dünyaya hizmetten başka insanlara faydasının ne olduğunu sordu. 

 

TABANCI FİŞEĞİNE YÜZDE 7.5 İNDİRİM

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, Makine Kimya Enstitüsü’nün (MKE), tabanca fişeklerinde yüzde 7.5 oranında indirim yapmasını kendine has üslubuyla eleştirdi. 

 

TABANCA FİŞEĞİNİN ENFLASYONA ETKİSİ NE?

 

MKE’nin enflasyonla mücadele kapsamında, tabancı fişeklerinde indirim yaptığını ve bunu da “Ülkemize hayırlı omsun” mesajıyla duyurduğunu anımsatan  Ömer Fethi Gürer, enflasyonda tabanca fişeğinin etkisinin nasıl oluştuğunu sordu. 

 

BİREYSEL SİLAHLANMA ARTIYOR

 

Ülkemizde son zamanda bireysel silahlanmanın yaygınlaştığını, kazayla ya da kasten tabancayla vurularak öldürülenlerin sayısının arttığını belirten Gürer, böyle bir ortamda tabancı fişeklerinin alımının özendirilmesinin ne anlama geldiğinin açıklanmasını istedi. 

 

KARANLIK DÜNYAYA HİZMETTEN BAŞKA NE İŞE YARAR?

 

İçişleri Bakanlığının, yıllık mermi alım rakamını 300’den 1000’e çıkardığını da hatırlatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, düğünlerde silah kullanımının yasak olduğuna da dikkat çekerek, “Bu durumda, vatandaş tabanca fişeğiyle ne yapacak? Kaçak avcılık ve silahlanma dışında, karanlık dünyaya hizmetten başka fişeğin, merminin, silahın bireye faydası nedir?” ifadelerini kullandı. 

 

MERMİDE DEĞİL, GIDA ÜRÜNLERİNDE İNDİRİM YAPIN

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşmasının son bölümünde ise “ Akaryakıta zam, vatandaşın tüm gıda tüketimlerine zam yapılırken mermi, fişek tüketimini teşvik etmenin açıklaması ve anlamı nedir?” diye sordu. 

 

MKE’NİN AÇIKLAMASI 

 

Bilindiği gibi MKE, enflasyonla mücadele kapsamında mermi fiyatlarında indirim yaptığını duyurmuştu. MKE’den yapılan resmi açıklamada “Türkiye'nin 2019-2021 yılları arasını kapsayan, ekonomide iş planını ortaya koyan Yeni Ekonomi Programı'nda, temel politikaların kurgulandığı alanların başında enflasyonla mücadele gelmektedir. Bu zorlu süreçte Savunma Sanayinin göz bebeği olan Kurumumuz da vatandaşlarımızın yanında olmaktan memnuniyet duymaktadır. Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’ın başlattığı Enflasyonla Topyekûn Mücadele Kampanyası’nı sonuna kadar desteklemek amacıyla milli ve yerli üretim tabanca fişeklerinin sivil piyasa fiyatlarında 07.01.2019 tarihinden itibaren yaklaşık %7,5 oranında indirim yapılmıştır. Ülkemize hayırlı olmasını dileriz” ifadelerine yer verilmişti. 

 

TÜFEK VE SİLAH YERİNE KİTAP

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  yaptığı açıklamada silahlanmanın kaygı verici boyutlara ulaştığını belirterek, “Gün geçmesin ki bir cinayet haberi var. Öğrencinin öğretmenini, arkadaşını vurduğu bir dönemdeyiz. Tüfek ve silah ile işlenen cinayetler artıyor. Çoğunda ruhsat dahi yok. Buna dur demesi gereken iktidarın bu bağlamda ciddi bir çabası yok. Kimileri için silaha erişim özentiye dönüştü. Bunun önlenmesine yönelik ciddi tedbirler alınmalıdır. Vatandaş ekmek kuyruğunda, yokluk yoksulluk  yaygınlaşıyor, işsizlik büyüyor. Her gün cinnet geçirmiş olmalı diye düşünülen cinayetler duyuluyor. Okulda, hastanede, iş ve trafikte silah, tüfek ile yaşanan sorunlar cinayetler varken, MKE’nin hayırlı olsun diyerek fişek açıklaması yapması düşündürücü olmuştur. Okula, hastaneye bu silahlar hatta tüfekler nasıl giriyor? Evlerde silahın değil kitabın olması gerekir. Toplum giderek daha az kitap okur olmuştur. Silah değil kitap alınması için tedbirler, okunmasını sağlayacak teşvikler   yaratılmalıdır. Birey daha  çok kitap okumaya yönlendirilmelidir. Kâğıt fiyatlarına gelen zamlarla kitap basımının zorlaştığı ülkede, fişek ve mermiye erişimi kolaylaştırmanın kime ne faydası vardır?” dedi.

Yorumlar (0)