“Ekonominin gerçek rakamları, sosyete damadın açıklamalarıyla örtüşmüyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya Kırşehir’e geldi. Kaya, Kırşehir İl Başkanı Şeref Baran Genç, Kırşehir Milletvekili Metin İlhan ve Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ile birlikte bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Vekil Haberleri 07.08.2019, 16:21 07.08.2019, 16:25
“Ekonominin gerçek rakamları, sosyete damadın açıklamalarıyla örtüşmüyor"

Kırşehir Valiliği, Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü, Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü, Kırşehir CHP İl Genel Meclisi Grubu Üyeleri ve İl Genel Meclis Başkanını ziyaret eden CHP heyeti; öğleden sonra da Kırşehir İl Müftülüğü, Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kırşehir Esnaf Odaları Başkanı ve Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanını ziyaret etti.

Daha sonra CHP Kırşehir İl Örgütünde bir basın toplantısı düzenleyen Kaya, “31 Mart yerel seçimlerinde de Kırşehir’de halkın içindeydik, şimdi de halkın içindeyiz. Seçimden sonra gümbür gümbür gelen zamların halkın belini büktü” dedi.

“Elektriğe yüzde 14,98, gaza 14,97 zam yapıldı.Şekere yüzde 12, çaya yüzde 7, elmaya yüzde 8, domatese yüzde 8 zam…” diyen Kaya, “Bu zamlarla, seçimin ağır maliyeti yine yoksul halkın sırtına yüklendi.” dedi.

Kaya, “Sosyete damat yaptığı açıklamalarla ekonomik verilerin iyiye gittiğini müjdeliyor. Kayınpeder de saraydan yaptığı açıklamalarla damada destek veriyor. Halkın içinde olmadıkları için yiğidin kuru soğana muhtaç olduğunu göremiyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Ekonominin gerçek rakamları, sosyete damadın açıklamalarıyla örtüşmüyor. Temmuz’da da aylık enflasyon yüzde 1,36 oldu. Satın alma gücümüz biraz daha düştü. 12 aylık enflasyon da Temmuz ayında en yüksek seviyeye çıkarak yüzde 16,7 oldu.” diyen Kaya, “Onlar rakamlarla oynayarak halkı kandırmaya çalışıyor. Deve kuşu gibi kafalarını kuma gömmüşler, ancak her şey apaçık ortada. Resmi rakamlara göre göre 8 milyon işsizimiz var. Özellikle de geleceğimiz olan gençlerimiz, üniversite mezunlarımız işsiz. Milyonlar açlık sınırı altında aldıkları ücretlerle yaşam savaşı veriyor.” dedi.

Ekonomik krizin vurduğu illerden birinin de Kırşehir olduğunu söyleyen Kaya, “Kırşehir eğitimde en başarılı illerimizden biri. Matematik birincisi… Ancak gel gör ki en çok göç veren illerimizden biri yine Kırşehir. Üniversite mezunu gençlerimiz işsiz, yatırım yok, fabrika yok, üretim yok…Türkiye’nin tahıl ambarlarından biri olan Kırşehir çiftçisi perişan olmuş durumda. Çiftçiye yeterli destek yok. Mazot ve gübre fiyatları tarım arazilerinin dibine kibrit suyu döktü. Tarım arazileri boş kaldı. “ dedi.

“Ekonomik veriler kötüleştikçe iki kafadar, AKP ve MHP Genel Başkanları ya seçim kararı alıyor; ya da Fırat’ın doğusuna girme planları açıklıyor.Beka sorununuz var diyenler, kişisel ikballeri uğruna Türkiye’yi ateşe atmaktan çekinmiyorlar.” diyen Kaya, “Yeter artık bu hastalıklı anlayıştan vazgeçin!” ifadeleri kullandı.

Suriye sorununa da değinen Kaya, “Türkiye’nin güvenliği bizim kırmızı çizgimizdir. Güvenliğimizi, komşu ülkelere barışı getirerek garanti altına alabiliriz. Suriye iç savaşını körükleyerek, ABD’nin dümen suyuna girerek barışı getiremeyiz.” dedi.

“Artık Suriye politikamızın değişmesi gerek. Türkiye’de 5 milyondan fazla Suriyeli var. Şimdi Kurban Bayramında Suriye’ye gidiyorlar. Biz bu insanlara kendi ülkelerinde özgürce, güven içinde yaşayacakları barış ortamını yaratmak için çalışmalıyız. Bunu başarmanın yolu; savaşmak değil, barışmaktır.” diyen Kaya, “Suriye’nin iç barışını sağlamak için büyük bir çabanın içine girmeliyiz. İşte o zaman savaştan kaçıp ülkemize sığınan Suriyelilerin güven içinde ülkelerine dönmelerini sağlayabiliriz. Bunu başarırsak, kınalı kuzularımız Suriye’de ölmeyecek, anaların feryadı dinecek. Bu çabanın içine girmediğimiz sürece gün gelecek Suriye’deki ateş bize de sıçrayacak.” İfadelerini kullandı.

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun çok büyük bir başarıya imza attığını söyleyen Kaya, “Seçimin üzerinden henüz üç ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen, 21,5 milyon açık veren belediyeyi 1,5 milyon kara geçirdi. Demek ki israftan vazgeçince,  çalmayınca, halka hizmeti önüne koyunca oluyormuş!” dedi.

Bu daha başlangıç diyen Kaya,”CHP iktidarında Türkiye altın çağını yaşayacak, hak ettiği zenginliğe ve refaha ulaşacak. Özlemini çektiğimiz demokrasi bu topraklarda da egemen olacak…”dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, CHP Kırşehir İl Örgütünde düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

Değerli Basın Emekçileri;

Bugün Kırşehir İl Başkanımız Şeref Baran Genç, Kırşehir Milletvekilimiz Metin İlhan ve Kırşehir Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu ile birlikte bir dizi ziyaret gerçekleştirdik.

Kırşehir Valiliğini, Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğünü,  İl Emniyet Müdürlüğünü, Kırşehir CHP İl Genel Meclisi Grubu Üyeleri ve İl Genel Meclis Başkanını ziyaret ettik.  Öğlenden sonra da ziyaretlerimiz devam edecek.

31 Mart yerel seçimlerinde de Kırşehir’de halkın içindeydik, şimdi de halkın içindeyiz. Seçimden sonra gümbür gümbür gelen zamlar halkın belini büktü.

Elektriğe yüzde 14,98, gaza 14,97 zam yapıldı.

Şekere yüzde 12, çaya yüzde 7, elmaya yüzde 8, domatese yüzde 8 zam…

Bu zamlarla, seçimin ağır maliyeti yine yoksul halkın sırtına yüklendi.

Ama sosyete damat yaptığı açıklamalarla ekonomik verilerin iyiye gittiğini müjdeliyor. Kayınpeder de saraydan yaptığı açıklamalarla damada destek veriyor. Sarayda her şeyin yolunda gittiğini biliyoruz. Davet sofralarından sadece kuş sütünün eksik olduğunu görüyoruz. Onlar hayata sarayın korunaklı camlarından bakıyorlar. Halkın içinde olmadıkları için yiğidin kuru soğana muhtaç olduğunu göremiyorlar.

Ekonominin gerçek rakamları, sosyete damadın açıklamalarıyla örtüşmüyor. Temmuz’da da aylık enflasyon yüzde 1,36 oldu. Satın alma gücümüz biraz daha düştü. 12 aylık enflasyon da Temmuz ayında en yüksek seviyeye çıkarak yüzde 16,7 oldu.

Biz hayatın içindeyiz, halkın yanındayız. Bir gün pazardayız, bir gün esnafın yanındayız, diğer gün fabrikada, tarlada…

Onlar rakamlarla oynayarak halkı kandırmaya çalışıyor. Deve kuşu gibi kafalarını kuma gömmüşler, ancak her şey apaçık ortada. Resmi rakamlara göre göre 8 milyon işsizimiz var. Özellikle de geleceğimiz olan gençlerimiz, üniversite mezunlarımız işsiz. Milyonlar açlık sınırı altında aldıkları ücretlerle yaşam savaşı veriyor.  

Ekonomik krizin vurduğu illerden biri de Kırşehir. Kırşehir eğitimde en başarılı illerimizden biri. Matematik birincisi… Ancak gel gör ki en çok göç veren illerimizden biri yine Kırşehir. Üniversite mezunu gençlerimiz işsiz, yatırım yok, fabrika yok, üretim yok…

Türkiye’nin tahıl ambarlarından biri olan Kırşehir çiftçisi perişan olmuş durumda. Çiftçiye yeterli destek yok. Mazot ve gübre fiyatları tarım arazilerinin dibine kibrit suyu döktü. Tarım arazileri boş kaldı.  

Ekonomik Krize Karşı Savaş Çığırtkanlığı

Ekonomik veriler kötüleştikçe iki kafadar, AKP ve MHP Genel Başkanları ya seçim kararı alıyor; ya da Fırat’ın doğusuna girme planları açıklıyor.

Beka sorununuz var diyenler, kişisel ikballeri uğruna Türkiye’yi ateşe atmaktan çekinmiyorlar. Yeter artık bu hastalıklı anlayıştan vazgeçin!

Türkiye’nin güvenliği bizim kırmızı çizgimizdir. Güvenliğimizi, komşu ülkelere barışı getirerek garanti altına alabiliriz. Suriye iç savaşını körükleyerek, ABD’nin dümen suyuna girerek barışı getiremeyiz.

Artık Suriye politikamızın değişmesi gerek. Türkiye’de 5 milyondan fazla Suriyeli var. Şimdi Kurban Bayramında Suriye’ye gidiyorlar. Biz bu insanlara kendi ülkelerinde özgürce, güven içinde yaşayacakları barış ortamını yaratmak için çalışmalıyız. Bunu başarmanın yolu; savaşmak değil, barışmaktır.

Suriye’nin iç barışını sağlamak için büyük bir çabanın içine girmeliyiz. İşte o zaman savaştan kaçıp ülkemize sığınan Suriyelilerin güven içinde ülkelerine dönmelerini sağlayabiliriz. Bunu başarırsak, kınalı kuzularımız Suriye’de ölmeyecek, anaların feryadı dinecek. Bu çabanın içine girmediğimiz sürece gün gelecek Suriye’deki ateş bize de sıçrayacak.

Biz erken seçim istemiyoruz. Halkımız seçimlerden boğuldu. Seçimin maliyeti halkın sırtına çok büyük yük getirdi. Seçim değil iş yapalım, üretim yapalım, ülkeyi kalkındırmak için büyük bir çabanın içine girelim.

Kırşehir Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu çok büyük bir başarıya imza attı. Seçimin üzerinden henüz üç ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen, 21,5 milyon açık veren belediyeyi 1,5 milyon kara geçirdi. Demek ki israftan vazgeçince,  çalmayınca, halka hizmeti önüne koyunca oluyormuş!

Bu daha başlangıç! CHP iktidarında Türkiye altın çağını yaşayacak, hak ettiği zenginliğe ve refaha ulaşacak. Özlemini çektiğimiz demokrasi bu topraklarda da egemen olacak…

Yıldırım KAYA

CHP Genel Başkan Yardımcısı

Ankara Milletvekili

7 Ağustos 2019

Yorumlar (0)