DR. MEHMET GÖKER’İN DÜNYA ECZACILIK GÜNÜ MESAJI

Ülkemizde her yıl, akademik eczacılık eğitiminin başladığı 14 Mayıs tarihi, Eczacılık Günü olarak kutlanmaktadır. Eczacılık mesleği,

Vekil Haberleri 13.05.2019, 11:27
DR. MEHMET GÖKER’İN DÜNYA ECZACILIK GÜNÜ MESAJI

Ülkemizde her yıl, akademik eczacılık eğitiminin başladığı 14 Mayıs tarihi, Eczacılık Günü olarak kutlanmaktadır. Eczacılık mesleği, dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli meslek gruplarından biridir. Eczacılık, insan sağlığını ve dolayısıyla toplum sağlığını merkeze alan ve hastalarıyla organik bağı olan bir meslektir.

Türkiye genelinde yaklaşık 25 bin eczane bulunmakta ve 37 eczacılık fakültesinde, yaklaşık 10 bine yakın öğrenci eğitim görmekte ve bu okullar her yıl 1400 civarında yeni mezun vermektedir.  AKP hükümetinin uyguladığı ilaç politikaları nedeniyle son yıllarda çok sayıda eczacı borç batağında bulunmaktadır.

Eczacılarımızın birçok sorunları bulunmakla birlikte en önemlisi ilaç fiyatlarının baskılanarak ilacın toplam tedavi harcamaları içindeki yüzdesini düşürmek yaklaşımıdır. Bu yöntem ilaç şirketlerinin küçülmeye gitmesine yol açmış ve eczaneleri de iflas noktasına getirmiştir.

AKP Hükümeti döneminde eczaneler adeta geri ödeme vezneleri haline getirilmiştir. Eczacılarımız, hastalardan tahsil edilen ödemeler nedeniyle, ödemeye isyan eden halkımızla sık sık karşı karşıya gelmektedir.

Tüm eczacılarımızın 14 Mayıs Eczacılar Günü’nü kutluyor ve tüm eczacılarımıza sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.

Yorumlar (0)