"Çocuklarımız bu sonucu hak etmiyor"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, 2019 Liselere Giriş Sınavı (LGS) sonuçlarına göre Afyonkarahisar'ın 81 il arasında 60'ıncı sırada yer aldığını belirterek, "Afyonkarahisar'lı çocuklarımız bu sonucu hak etmiyor" dedi.

Vekil Haberleri 26.06.2019, 17:09
"Çocuklarımız bu sonucu hak etmiyor"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada eğitim alanında yapılan onca çalışma ve yatırıma rağmen Afyonkarahisar'ın ilerleme yerine gerileme kaydettiğini söyledi.

AFYON'UN EĞİTİM KARNESİ ÖNCEKİ YILLARI ARATIR HALE GELDİ

Afyonkarahisar'ın eğitim karnesinin önceki yılları arattığını kaydeden Milletvekili Köksal, "Afyonkarahisar, LGS sonuçlarında başarı sıralamasında 60'ıncı olmuştur. Bu sonuç hem Ege Bölgesi'ndeki hem de komşu illerimiz arasındaki en kötü skordur. Afyonkarahisar'lı çocuklarımızın bu sonucu hak etmediği ortadadır." dedi.

BAŞARISIZLIĞIN SEBEPLERİ MALUM...

Başarısızlığın sebeplerini sıralayan Köksal, "Eğitimin siyasallaşması, millî eğitim camiasında okul müdürleri ve şube müdürleri başta olmak üzere, birçok yöneticinin liyakatle değil, siyasetle atanması, özellikle AKP'li yönetici ve vekillerin okul arkadaşı, tanıdık, eş dost, akrabalarının liyakate bakılmaksızın önemli makamlara getirilmesi, yönetici atamalarında iktidar tandanslı sendikal aidiyetin baz alınması, başarılı öğretmenlerin sendikaları yüzünden âdeta sürgün edilir gibi görevlendirilmeleri bu başarısızlığın sebepleri arasındadır. Buradan Millî Eğitim Bakanına sesleniyorum: Bu devran böyle mi devam edecek yoksa artık bu gidişata bir "dur" diyecek misiniz?" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)