CHP'Lİ YILDIRIM KAYA:İLK DİYANET İŞLERİ BAŞKANI MEHMET RİFAT BÖREKÇİ BAĞIMSIZLIK İÇİN MÜCADELE ETMİŞTİR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya ve beraberindeki heyet Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Rifat Börekçi’nin Ankara Cebeci Asri Mezarlığındaki mezarı başında bir anma gerçekleştirdi. Anmada konuşan Yıldırım Kaya, “Mehmet Rifat Börekçi; işgale karşı Ankara Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti”ni kuran, Kurtuluş Savaşımızda Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yanında duran bir din bilginidir. Gerçek bir devlet adamı, müftü ve ilk Diyanet İşleri Başkanımızdır.” dedi.

Vekil Haberleri 15.11.2018, 14:06 15.11.2018, 14:06
CHP'Lİ YILDIRIM KAYA:İLK DİYANET İŞLERİ BAŞKANI MEHMET RİFAT BÖREKÇİ BAĞIMSIZLIK İÇİN MÜCADELE ETMİŞTİR

“Mehmet Rifat Börekçi, ‘Keşke Yunan galip gelseydi’ diyen şarlatanlara ve onu ziyaret eden din bezirganlarına hiç benzemiyor. Halkının yanında yer almış, vatanın bağımsızlığı için mücadele etmiş, gerçek bir vatan evladıdır.  Bu yüzden tarihin en güzel sayfalarında, hak ettiği yeri almıştır.” diye konuştu.

Anmaya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, Parti Meclisi Üyesi Semra Dinçer, Ankara CHP İl Yöneticileri, Ankara İlçe Başkan ve Yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.

İşte CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya’nın o açıklaması:

Mehmet Rifat Börekçi; işgale karşı Ankara Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti”ni kuran, Kurtuluş Savaşımızda Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yanında duran bir din bilginidir. Gerçek bir devlet adamı, müftü ve ilk Diyanet İşleri Başkanımızdır.

Sarayın Atatürk ve silah arkadaşları hakkında verdiği idam kararını, cuma hutbelerinde okuyanların karşısına çıkıp, “Dinimizce düşmana karşı mücadele etmek sevaptır, bu mücadeleyi yapanlara idam cezası verilemez” dediği için kendisi hakkında da idam kararı verilen onurlu bir vatanseverdir.

Mehmet Rifat Börekçi, “Keşke Yunan galip gelseydi” diyen şarlatanlara ve onu ziyaret eden din bezirganlarına hiç benzemiyor. Halkının yanında yer almış, vatanın bağımsızlığı için mücadele etmiş, gerçek bir vatan evladıdır.  Bu yüzden tarihin en güzel sayfalarında, hak ettiği yeri almıştır.  Saygıyla anıyoruz…

Son günlerde sinsi bir planın parçası olduğu anlaşılan Atatürk'e saldırı eylemleri devreye sokuluyor. Özellikle de çarşaflı kadınlar, Mustafa Kemal Atatürk’ün heykellerine, kişiliğine ve devrimlerine yönelik beyhude saldırılar gerçekleştiriyor.

Atatürk’ün kurduğu Diyanet İşleri Başkanlığı koltuğunu işgal eden zat, Atatürk’e her fırsatta kin kusan, hakaretler yağdıran bir şarlatanı 9 Kasım günü ziyaret ederek el etek öpüyor. 

 

 

AKP sözcüsü bu zata sahip çıkıyor, "Cumhurbaşkanımızın taktir ettiği bir isimdir" diyor.

Biz AKP Genel Başkanı’nın taktiri olmadan Diyanet İşleri koltuğunu işgal eden o zatın bu şarlatanı ziyaret edemeyeceğini biliyoruz!   Çünkü AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da yakın bir zamanda fesli şarlatanı ziyaret ederek, Atatürk düşmanlarına mesaj vermişti.

Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşları, demokrasinin tüm kurumlarıyla yerleştiği cennet bir ülkede yaşamayı hak ediyor. Farklılıklarımız bizi birleştiren, güzelleştiren, renklendiren yanlarımızdır.  Kimsenin ötekileştirilmediği bir ülke hayalimiz var!

Oynadığınız oyunlarını görüyoruz!

Halkımızı birbirine düşüremeyeceksiniz…

 

 

 

Yorumlar (0)