CHP’Lİ YEŞİL: İKTİDARIN YAPTIĞI EN İYİ ŞEY ZAM

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, yükselen kira artışlarına ilişkin TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yaptı.

Vekil Haberleri 23.06.2022, 13:34
CHP’Lİ YEŞİL: İKTİDARIN YAPTIĞI EN İYİ ŞEY ZAM

Konutlarda kira artışlarının yüzde 25 ile sınırlanmasının sorunu çözmediğini ve ne kiracıyı ne de ev sahibini mutlu ettiğini söyleyen Yeşil, son altı ayda temel ihtiyaç malzemelerine yapılan resmi zamların dahi yüzde yüzü geçtiğini ifade etti.

Yeşil sözlerini şöyle sürdürdü: “Son altı ayda doğal gaza yüzde 120 zam, elektriğe yüzde 151 zam, akaryakıta ortalama yüzde 120 zam geldi. İktidarın en iyi yaptığı şey zam. TÜİK'in enflasyon rakamları dahi yüzde 73, ENAG'ın açıkladığı enflasyon yüzde 160, vatandaşın cebindeki enflasyon yüzde 200'ü geçiyor. Böyle bir ortamda kira artışlarını ve zamları durdurmanın yolu ekonominin temel kurallarına bağlı kalmaktır”

ANKARA’DA SON BİR YILDA KİRA ATIŞI YÜZDE 133

Yeşil, Ankara’da görev yapan memurların yüksek kira fiyatları nedeniyle tayinlerini taşra bölgelerine aldırmak istediğinin altını çizdikten sonra; “Barınma hakkı en temel haktır, bugün gelinen nokta ise barınma hakkı ekonomik kriz ve enflasyon yüzünden tehlikeye girmiştir. Kira artışları ülke genelinde alıp başını gitmiştir. Ankara'da yıllık kira artışları son bir yılda yüzde 133 artmıştır. Ortalama bir evin kirası asgari ücret düzeyini geçmiştir. Bu durum sürdürülebilir değildir. Yeşil, Yabancıya 400 bin dolara vatandaşlık verenler, kendi vatandaşının konut sorununu görmezden gelenler; kendi ülkesini, kendi vatandaşını kaderine terk etti” yorumunda bulundu.

MİLLETE CEFA YANDAŞA SEFA

Türkiye’nin  her alanda derin bir darboğazdan geçtiğini belirten Yeşil; “Ekonomik kriz yerini ekonomik buhrana bırakmış; evlerde tencere kaynamıyor, halkımız geçim için 1 kuruşun dahi hesabını yapıyor, çiftçilerimiz tarlasına gübre atamıyor, traktörüne mazot koymadığı için tarlasını süremiyor, eğitim dönemini bitiren öğrencilerimiz otobüs bileti fiyatları nedeniyle memleketlerine gidemiyor, sanayicimiz yeni yatırım yapmak için önünü göremiyor, esnafımız sattığı malın yerine yenisini koyamıyor, memur ve emeklilerimiz ay sonunu göremiyor, geçlerimiz gelecekten umudunu kestiği için yurt dışına gitmenin yollarını arıyor” dedi.

Yorumlar (0)