CHP'Lİ VECDİ GÜNDOĞDU:CUMHURİYET; BAĞIMSIZLIKTIR, ÖZGÜRLÜKTÜR, EŞİTLİKTİR, UYGARLAŞMADIR VE İNSANCA YAŞAMA DAİR HER ŞEYDİR

Mustafa Kemal önderliğinde, ordumuzun ulusumuzla kenetlenerek yürütülen Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanması ve ardından ülkemizi karanlıktan aydınlığa çıkaran Cumhuriyet'in kurulması bu yüce milletin tarihi bir başarısıdır.

Vekil Haberleri 26.10.2018, 11:41 26.10.2018, 11:41
CHP'Lİ VECDİ GÜNDOĞDU:CUMHURİYET; BAĞIMSIZLIKTIR, ÖZGÜRLÜKTÜR, EŞİTLİKTİR, UYGARLAŞMADIR VE İNSANCA YAŞAMA DAİR HER ŞEYDİR

Kurtuluş Savaşı, ulusumuzun var olma savaşımı, Cumhuriyet ise, yeniden dirilişin simgesidir. Ülkemiz Kurtuluş Savaşı'yla emperyalist düşmandan, Cumhuriyet'le ise çağdışılıktan kurtulmuştur.

Cumhuriyet, bilgisizliğe, bağnazlığa, yobazlığa, yoksulluğa, çaresizliğe karşı verilen savaşımın adıdır. Atamızın deyişiyle, "Cumhuriyet, bilhassa kimsesizlerin kimsesidir."

Cumhuriyet; her bir bireyin, ortak bir geçmişle onurlanıp, yine ortak bir geleceğe umutla bakabildiği, laik, bilimsel temellere dayalı, eşit ve özgür bir hukuk devletinde, insanca yaşayabilmektir.

Cumhuriyet; bağımsızlıktır, özgürlüktür, eşitliktir, uygarlaşmadır, akıldır, bilimdir, sanattır, insana ve insanca yaşama dair her şeydir.

Bugün; iç ve dış tüm düşmanlara, yaşadığımız sıkıntı ve güçlüklere rağmen Cumhuriyetimiz, laik ve demokratik kimliği ile bütün Ortadoğu’ya ve İslam dünyasına ışık tutmaya devam etmektedir.

Yaşadığımız tüm sorunlar karşısında ve içerisine düştüğümüz karanlık günlere rağmen umutsuzluğa kapılmadan Atamızın gençliğe hitaben şu sözleri bize güç vermeye, geleceğimizi aydınlatmaya devam etmektedir.

"Ey Türk gençliği, birinci vazifen Türk istiklalini ve Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir... Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur."

Bu duygularla; Cumhuriyetin ödün vermez savunucusu ve koruyucusu olarak en büyük bayramınız olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını coşku ve inançla kutluyor, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ile anıyoruz.

Yorumlar (0)