CHP’li Torun’dan iktidara sert sözler:Ne yerlisiniz ne de milli

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Fındık üreticisinin taleplerine kör ve sağır olan iktidar, yabancı sermayeye her türlü desteği vermekten çekinmiyor. Bu iktidar halkın değil, yabancı sermayenin yanındadır. Her fırsatta ‘yerliyiz ve milliyiz’ diyenlere sesleniyorum: Ne yerlisiniz ne de millisiniz” dedi.

Vekil Haberleri 27.12.2020, 12:53
CHP’li Torun’dan iktidara sert sözler:Ne yerlisiniz ne de milli

 

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın İtalyan şirketi Ferrero’ya 667 milyon TL teşvik verdiğini anımsatarak, iktidarı eleştirdi. Seyit Torun yazılı açıklamasında, şu ifadeleri kullandı:

 

“Yerli ve milli değilsiniz”

 

“Siyasi iktidar, Ordu ilimiz başta olmak üzere bölgedeki fındık üreticilerimizin tüm sorunlarına, haklı taleplerine kulaklarını kapatıyor ancak iş uluslararası sermayeye destek vermeye gelince imkânlarını seferber ediyor. Üreticimiz ‘fındık taban fiyatlarını yükseltin, zarar ediyoruz’ diyor, iktidar duymuyor. Üreticimiz, ‘Bizi tekelci, yabancı firmalara mahkûm etmeyin’ diye haykırıyor, iktidar duymuyor. Fındık üreticisinin taleplerine kör ve sağır olan iktidar, yabancı sermayeye her türlü desteği vermekten geri durmuyor. Her fırsatta ‘yerliyiz ve milliyiz’ diyen iktidara sesleniyorum: Ne yerlisiniz ne de millisiniz.

 

“Halkın değil yabancı sermayenin yanındasınız”

 

Üreticimizi unuttuğunuz gibi yerli fındık firmalarımızı da görmezden geliyorsunuz. Ferrero’ya verdiğiniz desteğin binde birini, yerli firmalarımıza sağlamıyorsunuz. Yerli şirketlerimiz tek tek kapanıyor, engel olmuyorsunuz, onlara teşvik vermiyorsunuz. O yüzden şunu söylüyoruz: Bu iktidar halkın değil, üreticinin değil, sermayenin yanındadır.  Fındık üreticimiz yabancı sermayeye muhtaç edilirken, yerli firmalarımız da kaderine terk ediliyor. Ben, yabancı sermaye sevdalısı bu iktidarı milletimizin vicdanına havale ediyorum.”

Yorumlar (0)