CHP'Lİ TANRIKULU, AHMET MARANKİ HAKKINDA İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

23/05/2018 tarihinde AKİT TV’de yayınlanan Bilgi Savaşları adlı programda açıkça serbest seçim hakkını ihlal ederek, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ederek tehdit eden ihbar olunan hakkında soruşturma açılarak, devamındaki kovuşturma neticesinde cezalandırılması ve Belgrad Ormanı ile olası başka alanların araştırılarak gömüldüğü iddia edilen “şey”lerin acil olarak araştırılması talebimden ibarettir

Vekil Haberleri 25.05.2018, 11:30 25.05.2018, 11:30
CHP'Lİ TANRIKULU, AHMET MARANKİ HAKKINDA  İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

                   

   CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ SEZGİN TANRIKULU, AHMET MARANKİ HAKKINDA  İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU.

                        İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NA

 

İHBAR EDEN          :Av.Dr.M.SEZGİN TANRIKULU (T.C. KİMLİK NO:

             İstanbul Milletvekili-

    T.B.M.M ,Bakanlıklar/ Çankaya/ANKARA

 

İHBAR OLUNAN     : Ahmet MARANKİ

 

 

KONU                  : 23/05/2018 tarihinde AKİT TV’de yayınlanan Bilgi Savaşları adlı programda açıkça serbest seçim hakkını ihlal ederek, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ederek tehdit eden ihbar olunan hakkında soruşturma açılarak, devamındaki kovuşturma neticesinde cezalandırılması ve Belgrad Ormanı ile olası başka alanların araştırılarak gömüldüğü iddia edilen “şey”lerin acil olarak araştırılması talebimden ibarettir.

 

AÇIKLAMALAR   :

 

         Dün (23/05/2018) tarihinde AKİT TV’de yayınlanan Bilgi Savaşları adlı programda ihbar olunan Ahmet MARANKİ :

 “Bizim şayet aksi olursa gidecek hiçbir yerimiz yok. Ben onun için, Umudum Kaf Dağı’nın arkası 25 Haziran’dır. Olmadı zaten, o zaman artık Belgrad Ormanı’nda ağacın dibinde, talim şeyimizi oraya gömdük. Çıkaracağız sokağa artık,‘Bismillahirrahmanirrahim’ diyeceğiz…”

Bu sözlerden sonra sunucunun, “Yok o kadar da değil de…” demesi üzerine ihbar olunan, “Ama adam sana topla saldırıyor. Senin tüfeğinle saldırıyor. Tankınla atıyor kardeşim. Gerektiğinde bu millet ona hazır. Onu söylemek istedim” diye devam etmiştir.

         İhbar olunan bu sözleriyle seçim öncesi mevcut iktidarın seçimi kazanamaması halinde iç savaş çıkacağını veya yurttaşların can güvenliğinin kendi yapacağı eylemlerle tehdit altında olduğunu söyleyerek, öncelikle yurttaşların serbest seçim hakkının açıkça ihlal edilmesine sebep olmuş ve ayrıca mevcut iktidara oy vermeyen vatandaşları açıkça tehdit etmiştir.

         İhbar olunanın bu beyanları, gerek mevcut yasalarımız ve uluslararası sözleşmeler kapsamında ağır insan hakları ihlali sonucunu oluşturmakta olup, Sayın Başsavcılığınız tarafından ivedi bir işlem yapılmaması halinde ihbar olunanın yaratmak istediği korku ve kaygı giderek artacak; 24 Haziran 2018 günü yapılacak seçimler öncesinde halkta büyük bir panik ve korkuya sebep olacaktır.

         Yukarıda anlatılanlara ek olarak, ihbar olunan Belgrad Ormanı’nda “talim şeyi” gömülü olduğunu söyleyerek kuvvetle muhtemel sadece bir grup insanın bildiği ve devlete ait veya kayıt dışı silahların gömüldüğünü ima etmiştir. Öncelikle Belgrad Ormanı’nda ve olası başka bölgelerde gömülü olduğu belirtilen silah ve benzeri “talim şey”lerinin acil olarak araştırılması gerektiği ortadadır.

         Açıklanan tüm sebeplerle, seçimlerin güvenliğini, halkın huzuru ve anayasal düzenin korunması adına ACELE olarak ihbar olunan hakkında soruşturma açılmasını ve ihbar olunanın açık ikrarı doğrultusunda gömülü silahların aranmasını arz ve talep ederim. Saygılarımla. 24/05/2018

 

                                                                                              İhbar Eden

                                                                            Av.Dr.M. Sezgin TANRIKULU

Yorumlar (0)