CHP’Lİ TANAL SAĞLIK BAKANI’NI ETİKETLEYEREK İSYAN ETTİ!

Asitli saldırıda yüzü tanınmaz hale gelen Berfin Özek’in tedavi masraflarının “estetik” gerekçesiyle devlet tarafından karşılanmaması, CHP’li Vekil Mahmut Tanal’ı isyan ettirdi. Tanal, Twitter’da Anneler Günü dolayısıyla Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı etiketleyerek, “Berfin Özek’in feryadını duyun artık! Daha ne kadar gözünüzü ve kulağınızı kapatacaksınız?” dedi.

Vekil Haberleri 12.05.2019, 10:52
CHP’Lİ TANAL SAĞLIK BAKANI’NI ETİKETLEYEREK İSYAN ETTİ!

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, dershane çıkışı eski erkek arkadaşının asitli saldırısına uğrayan 18 yaşındaki Berfin Özek’in olması gereken ameliyatların masraflarının, “estetik kategorisinde” değerlendirilip devlet tarafından karşılanmaması üzerine konuyu Meclis gündemine taşıyarak kanun teklifi veren ve soru önergesi hazırlayan CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, şu ana kadar herhangi bir adımın atılmaması üzerine sosyal medyadan paylaştığı mesajlarla tepkisini dile getirdi. 

BERFİN’İN FERYADINI DUYUN ARTIK!
CHP’li Tanal, Twitter’dan Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın resmi Twitter hesaplarını etiketleyip, Ayşe Arman’ın Berfin Özek’le yaptığı söyleşinin linkini ekleyerek, “Ya yüzüne asit atılan sizin kızınız olsaydı? @saglikbakanligi@drfahrettinkoca bugün Anneler Günü, uzatmayın artık Allah aşkına! Gencecik kızımız Berfin Özek’in feryadını duyun artık!” mesajını paylaştı. 
Yüzü tanınmaz halde olan Berfin Özek’in tedavi giderlerinin “estetik” gerekçesiyle üstlenilmediğinin altını bir kez daha çizen Tanal, “18 yaşındaki Berfin Özek kızımız, eski erkek arkadaşının asitli saldırısında günlerce yoğun bakımda kaldı. Bir gözünü kaybetti, bir gözünde görme kaybı var. Yüzü tanınmaz halde. Bunu nasıl “Estetik kategorisinde” değerlendirip ameliyat masraflarını karşılamazsınız?” diye sordu.

BUNUN ESTETİKLE NE ALAKASI VAR? 
CHP’li Mahmut Tanal, tepkisini şöyle sürdürdü: “Berfin Özek’in olması gereken ameliyatlar, keyfi bir estetik operasyonu değil, sağlığın ve zaruriyetin bir sonucudur. Berfin Özek’in tedavisini üstlenmek, Anayasa’nın 5’inci maddesi gereğince devletin asli görevi değil midir? Sosyal medyadan ‘Her zaman yanınızdayız. #EngellilerHaftası’ mesajını paylaşıyorsunuz ama iş engelli hale getirilen bir kızımızın tedavisine gelince amiyane tabirle yan çiziyorsunuz! Berfin Özek’in feryadını duyun artık! Daha ne kadar gözünüzü ve kulağınızı kapatacaksınız? Bakın @drfahrettinkoca kızımız ne diyor: ‘Benim estetik kaygım yok ki. Ben bu halde hayatıma devam edemiyorum. Hilkat garibesi gibiyim. Göz kapaklarım yok, burnum yok, yüzüm felaket bir halde. Bunların yerine konmasını istemem suç mu? Bunun estetikle ne alakası var?’

Yorumlar (0)