CHP’Lİ TANAL, BALKANLI ÖĞRENCİLERE ATATÜRK’Ü ANLATTI

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, 23 Nisan dolayısıyla Meclis’i ziyaret eden Balkanlı öğrencileri sıcak bir şekilde karşılayarak, onlara Mustafa Kemal Atatürk’ü anlattı.

Vekil Haberleri 23.04.2019, 14:13
CHP’Lİ TANAL, BALKANLI ÖĞRENCİLERE ATATÜRK’Ü ANLATTI

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Sırbistan ve Makedonya gibi Balkan ülkelerinden kalkıp Türkiye’ye gelen ve TBMM’yi ziyaret eden öğrencileri sıcak bir şekilde karşılayarak, bayramlarını kutladı.

ATATÜRK BİZİM İÇİN ÇOK ANLAMLIDIR
Tanal, bir süre sohbet ettiği Balkanlı çocuklara 23 Nisan’ın önemini ve Mustafa Kemal Atatürk’ü anlattı. Tanal, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada ilk kez Atatürk tarafından çocuklara hediye edilmiş bir bayramdır. Onun için Atatürk bizim için çok anlamlıdır ve bu bayram da bizim için çok anlamlıdır. O dönem Türkiye Birinci Dünya Savaşı’ndan kurtulmuştu ve Atatürk’ün ilk önem verdiği husus, çocukların geleceği, çocukların yetişmesidir. ‘Çocuklar bizim geleceğimizdir’ şiarıyla bu bayram onun için çocuklara hediye edilmiştir” diye konuştu.

TANAL ÖĞRENCİLERİ İSTANBUL’A DAVET ETTİ
Misafir öğrencilerin hep bir ağızdan İstanbul Milletvekili Av. Tanal’a “İstanbul’u görmek istiyoruz” diyerek seslenmeleri gülüşmelere neden oldu. Tanal da öğrencilerin bu talebini karşılıksız bırakmayarak onları İstanbul’a davet etti.

Yorumlar (0)