CHP'Lİ SEVDA KILIÇ 'ÖĞRETMENLER GÜNÜNDE İÇİMİZ BURUK'

CHP PM ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi İzmir Milletvekili Avukat Sevda Erdan Kılıç, geleceğimizin mimarı olan öğretmenlerimizin hem ekonomik hem de özlük hakları açısından birçok sorunla boğuşmak zorunda kaldıklarını belirterek “öğretmenler gününü içimiz buruk bir şekilde kutluyoruz” dedi.

Vekil Haberleri 24.11.2018, 10:15 24.11.2018, 10:15
CHP'Lİ SEVDA KILIÇ 'ÖĞRETMENLER GÜNÜNDE İÇİMİZ BURUK'

Avrupa Birliği ve OECD ülkeleriyle kıyaslandığında öğretmenlere en az maaş verilen ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayan Kılıç, “Öğretmenlerimizin mesleki saygınlıklarına uygun yaşam standartlarına kavuşması için başta 3600 ek gösterge olmak üzere verilen bütün sözlerin takipçisi olduklarını” belirtti.

24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle yazılı açıklama yapan CHP Parti Meclisi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi İzmir Milletvekili Avukat Sevda Erdan Kılıç, öğretmenlerimizin karşı karşıya oldukları sorunlardan dolayı “24 Kasım Öğretmenler Gününün”  buruk bir şekilde kutlandığını ifade etti.

Başarı ve motivasyon için öncelikli öğretmenlerimizin mesleki saygınlıklarına uygun yaşam koşullarına sahip olması gerektiğini vurgulayan Kılıç, bu doğrultuda 3600 ek gösterge ve atanamayan öğretmenlerle ilgili sözler başta olmak üzere hükümetin bütün vaatlerinin takipçisi olduklarını belirtti.  

Toplumların uygarlık düzeyinin en önemli göstergelerinden birinin eğitime ve öğretmene verilen değer olduğunu vurgulayan Kılıç, öğretmenler günü ile ilgili yazılı açıklamasında şunlara değindi.

“Çocuklarımızı ve gençlerimizi ülkemize, toplumumuza ve insanlığa yararlı bireyler olarak yetiştirmeye çalışan ve geleceğimizin mimarı olan öğretmenlerimiz, bu kutsal görevi yerine getirirken birçok soruna da göğüs germek zorunda kalmaktadırlar. Anadolu’nun dört bir yanında sevgiyle, özveriyle ve fedakârlıkla görev yapan öğretmenlerimiz, gerek özlük hakları ve gerekse çalışma koşulları açısından zor bir süreçten geçmektedirler. Ülkemizde öğretmenler, Avrupa Birliği ve OECD ülkelerindeki meslektaşlarına göre 4 kat daha az maaş almaktadırlar. Özellik son 16 yılda AKP hükümetlerinin izlediği emeğin değersizleştirilmesine yönelik politikalar sonucu öğretmenlik mesleğinin saygınlığı zedelenmiş, geçim sıkıntısı çeken öğretmenler ek işlere mahkûm edilmiştir. Bugün öğretmenlerimizin yüzde 70’i borçludur ve her 3 öğretmenden biri ek işte çalışmaktadır. Öte yandan resmi rakamlara göre 117 bin öğretmen açığı, 438 bin atama bekleyen öğretmen adayı varken, bakanlık sözleşmeli ve ücretli öğretmenlikle, eğitimde güvencesiz istihdamı kalıcı politika haline getirmektedir. Öğretmenlerimiz artık vaat değil, icraat beklemektedir. Başta 3600 ek gösterge ve atanma sözü olmak üzere öğretmenlerimize yönelik bütün vaatlerin takipçisi olacağımızı belirtir, başta Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün zorlulara göğüs gererek geleceğimizi inşa etmeye çalışan öğretmenlerimizin “Öğretmenler Gününü” içtenlikle kutlarım.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar (0)