CHP’li Serkan Topal: Tarih Emek Düşmanlarını Affetmez.

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda “ emeğin hakkını vermeden kalkınma olmaz” dedi.

Vekil Haberleri 30.04.2019, 19:00 01.05.2019, 20:09
CHP’li Serkan Topal: Tarih Emek Düşmanlarını Affetmez.

Tarih boyu emekçiler hak mücadelesinde çok kayıplar vermiş çok acılar yaşamıştır. Bu gün gelinen demokratik ortamın sağlanmasında kuşkusuz ki en büyük hak emekçilerindir. Emekçiler her türlü zorluklara karşın özgürlüğü bir yaşam biçimi olarak benimseyip toplumun tüm kesimlerine mücadele gücü olarak aşılamıştır.

Bu gün gelinen noktada ne yazık ki, emeği örgütlü toplum düzeninden çıkarmayı, sendikacılığı güdümlü hale getirmeyi ilke edinen bir iktidarla karşı karşıyayız. Ancak biliyoruz ki,  tarih bu tür iktidarları emek düşmanı olarak yazmış,  asla affetmemiştir.

Türkiye Emek tarihi şanlı mücadelelere sahne olmuş derin ve köklü bir geçmişin sahibidir. İç barışımızın tesisi,  toplumsal kalkınmanın sağlanması kuşkusuz ki emeğin ve emekçinin hakkını vermekten geçer. Emekçiyi “türedi” olarak gören bir anlayış toplumsal barışın önündeki en büyük engeldir. Bu engelleri geçmişte olduğu gibi yine demokratik mücadele ile aşacağımıza inancım tamdır. 31 Mart’ta görüldü ki demokrasi mücadelesi devam ettiği sürece değişimin önündeki engeller kaybetmeye mahkûmdurlar.

Bu duygularla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı tamamı emekçi sınıfında olan halkımıza kutlu olsun. 

Yorumlar (0)