CHP’li Serkan Topal: Şiddet mağdurunun tedavisi estetik kabul edilemez

İskenderun’da eski erkek arkadaşının yüzünü asitle yaktığı şiddet mağduru, 19 yaşındaki Berfin Özek’in ameliyat masrafları devlet tarafından karşılanmıyor.

Vekil Haberleri 07.05.2019, 18:42
CHP’li Serkan Topal: Şiddet mağdurunun tedavisi estetik kabul edilemez

Yüzü tanınmaz hale gelen ve gözünün birisini kaybeden ve diğerinde ise %50 görme kaybı olan Berfin Özek’in tedavi giderleri “Estetik kategorisinde” değerlendirilerek Sosyal Güvenlik Kurumunca ödenmedi.

Konuyu gündeme taşıyarak açıklama yapan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal; Şiddet hiç kimsenin bireysel olarak önleyemeyeceği asla maruz kalmak istemediği bir toplumsal vakadır. Bunu önlemek devletin görevidir. Şiddete maruz kalan, hem organ kaybı olan hem de sağlığını kaybeden bir vatandaşımızın tedavi masrafları “estetik” gerekçe gösterilerek geri çevrilemez, red edilemez. Bu başta Anayasa olmak üzere sosyal devlet ilkesine aykırıdır.

Berfin Özek’in durumu ortadadır. Bu durumu estetikle ilişkilendirmek haksızlıktır. Bu genç kızımızın tedavisi devlet tarafından karşılanmalıdır, dedi.

Sağlık Bakanlığı, Hatay Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü nezdinde girişimlerde bulunduğunu da ifade eden Topal; Berfin Özek’in ailesi ve avukatı ile iletişim halinde olduğunu ifade ederek, duyarlı vatandaşlarımızın başlattıkları bir kampanya var. Bununla ilgili gerekli izinleri alacağız. Sayın Valimizle ve Sağlık Bakan Yardımcısı ile görüştük, durumu izah ettik. Berfin Özek yalnız değildir, mutlaka tedavisi yapılacak, sağlığına kavuşacaktır. Bizler de elimizden geldiği ölçüde destek olacak ve konuyu her platformda takip edeceğiz, ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)