CHP’li Şaroğlu Meclis kürsüsünden seslendi: Beşli çeteye para var Pertek Köprüsü’ne yok!

TBMM’de görüşülmekte olan Askeri Ceza Kanunu ve Bazı kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerinde söz alan CHP Tunceli Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi Polat Şaroğlu, ülke gündemine ve bölge sorunlarına dair değerlendirmelerde bulundu. Şaroğlu, tek adam rejiminin cenderesinde geçen 4 senelik süreçte ülkenin sosyal, ekonomik ve adalet anlamında resmen uçurumun eşiğine sürüklendiğini belirtti.

Vekil Haberleri 01.07.2022, 13:41
CHP’li Şaroğlu Meclis kürsüsünden seslendi: Beşli çeteye para var Pertek Köprüsü’ne yok!

 “Verin bu kardeşinize yetkiyi, o zaman görün nasıl uğraşılır” denildiği günden bu yana Saray'ın etrafında öbeklenen bir grup ayrıcalıklı kesimin servetine servet katarken; asgari ücretli, işçi, esnaf ve emeklinin kendi kaderine terk edildiğini söyleyen Şaroğlu, AKP iktidarının yanlış ekonomi politikaları yüzünden 2022 yılı bütçesinin şimdiden iflas ederek, yeni getirilen ‘ek bütçenin’ kaynağı için bir kez daha yoksul halkın cebine göz dikildiğine dikkat çekti.

CHP’li Şaroğlu, sene başı itibariyle, saray yönetimi tarafından “vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz” denilse de bugün milyonlarca insan açlık sınırının altında ezilmeye devam ettiğini belirterek, “Tek adam rejiminin yarattığı yeni ekonomi modeli ile yoksulluk sınırı 20 bin 800 lira, dört kişilik bir ailenin açlık sınırı ise 6 bin 391 lira oldu” dedi.

Doğal yaşam alanları ranta ve talana açıldı

Şaroğlu, 20 yıllık AK Parti iktidarları süresince ülkenin dört bir yanındaki doğal yaşam alanlarının ranta ve talana açılarak, bir grup yandaşa peşkeş çekildiğini ve doğal yaşam alanları üzerinde geri dönüşü olmayan büyük bir tahribat yaratıldığını; doğasını ve toprağını savunan yaşam hakkı savunucularının ise hedef gösterilerek düşman ilan edildiğini söyledi.

 

Bunun son örneğinin, Erzincan İliç'te 12 yıldır faaliyette olan ve etrafa resmen zehir saçan altın madeni sahasında görüldüğüne dikkat çeken Milletvekili Şaroğlu, bir ay önce parti heyeti ile birlikte incelemelerde bulundukları ‘ölüm havuzundan’ çağrıda bulunmalarına rağmen alınmayan tedbirler yüzünden patlayan siyanürlü borulardan akan kimyasal sızıntının Fırat Nehri havzasına ve yaşam alanlarına karıştığını belirtti.

 

Fıtrat değil göz göre göre gelen doğa katliamı

 

Telafisi güç olan bu faciadan sonra bakanlığın, dostlar çarşıda görsün misali işletmeyi geçici olarak durdurmasının bir anlam ifade etmediğini belirten Şaroğlu, “Şunu net bir biçimde ortaya koymak gerekiyor; bu bir fıtrat değil göz göre göre gelen bir doğa katliamıdır” dedi.

 

Bakanlığın, gelişen kamuoyu baskısı nedeniyle İliç’teki işletmenin faaliyetlerini geçici olarak durdurduğunu ancak konu gündemden düştükten sonra sessiz sedasız bu maden ocağının işlerine devam etmesine ve çevreyi zehirlemesine göz yumulacağını söyleyen CHP’li Şaroğlu, bu konunun takipçisi olmaya devam edeceklerini ifade etti.

 

Beşli çeteye para var Pertek Köprüsü’ne yok

 

Konuşmasında Pertek Köprüsü’ne de değinen Şaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçmişte verdiği sözü tekrar hatırlatarak, “Pertek Köprüsünü yapacağız sözü, aradan tam 18 yıl geçmesine rağmen yerine getirilmedi” dedi.

 

AKP hükümetinin, yap-işlet-devret modeli ile araç geçiş garantili birçok köprü ve tünel için milyar liralık ödenek ayırıp, bunların maliyetini halka fatura ettiğini ancak yıllardır yaşanan bu ağır mağduriyeti görmezden gelmeye devam ettiğini belirten Milletvekili Şaroğlu; buradan geçecek olan araç sayısının, döviz garantisi verilen Çanakkale Köprüsünden geçecek olan araç sayısından daha fazla olacağını öne sürdü.

 

Şaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

 

“Her zaman dediğimiz gibi, 5’li çeteye ve yandaşa para var ancak halkın mağduriyetini ortadan kaldıracak, yurttaşın ihtiyaçlarını karşılayacak Pertek Köprüsüne yok”

Yorumlar (0)