CHP'Lİ ÖZGÜR CEYLAN: 43 MİLYAR LİRALIK 'OLUMSUZ FAALİYET SONUCU' NEDİR?

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda katıldığı Tarım ve Orman Bakanlığının 2019 yılı bütçe görüşmelerinde, sorduğu sorularla Bakan Bekir Pakdemirli’yi terletti. Ceylan, bütçe sunumunu yapmak üzere komisyona katılan Bakan Pakdemirli’ye “2017 bilançosunda "geçmiş yıllar olumsuz faaliyet sonuçları" diye 43 milyar TL'lik bir kalem bulunmakta, bu geçmiş yıllar olumsuz faaliyet sonuçları nelerden ibarettir, bunu öğrenmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Vekil Haberleri 18.11.2018, 14:47 18.11.2018, 14:47
CHP'Lİ ÖZGÜR CEYLAN: 43 MİLYAR LİRALIK 'OLUMSUZ FAALİYET SONUCU' NEDİR?

CHP Çanakkale Milletvekili Ceylan, önceki gün Plan ve Bütçe Komisyonunda Tarım ve Orman Bakanlığının 2019 yılı bütçesi görüşmelerine katılarak, soruları ile Bakan Pakdemirli’yi terletti. Ceylan, Bakanlığının 2017 bilançolarını tek tek incelediğini ifade ederek,  “2017 bilançosunda "geçmiş yıllar olumsuz faaliyet sonuçları" diye 43 milyar TL'lik bir kalem bulunmakta, bu geçmiş yıllar olumsuz faaliyet sonuçları nelerden ibarettir, bunu öğrenmek istiyorum” diye konuştu. Ceylan, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Faaliyet Sonuçları Tablosuna da dikkat çekerek, “kâr amacı gütmeyen kuruluşlara yapılan transferler” kaleminde 8 Milyon TL’lik bir ödeme tespit ettiğini kaydederek, “bunlar hangi kuruluşlardır, bunu da öğrenmek istiyorum” dedi.

 

CHP’li Özgür Ceylan, yine aynı faaliyet tablosunda, "kişilerden alacaklardan silinenler"  adlı bir kalemin bulunduğunu ifade ederek, bu kalemde görülen 44 milyon TL'lik alacağın ne olduğunu sordu. Alacak silinmesinin söz konusu olup olmadığını soran Ceylan, “kişilerden alacaklardan silinenler gözükmektedir, bu neyi içermektedir, bunun açıklamasını rica ediyorum” diye konuşarak, kimlerinin alacaklarının silindiğini sordu.  

 

Ceylan’ın ve CHP’li komisyon üyelerinin bakanlığa yönelttiği pek çok eleştiri ve soruya yanıt vermezken, Bakan Pakdemirli, çiftçilerin maliyetlerinin artmasından ötürü gece yatağında uyuyamadığını ileri sürdü.

Yorumlar (0)