CHP'li Kadıgil'den Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'a zor soru

“ELEŞTİRİLERİNİZİ BİR TWEET İLE DİLLENDİRİN 24 SAAT İÇİNDE GÖREVDEN ALINIYOR MUSUNUZ GÖRELİM!”

Vekil Haberleri 01.11.2018, 10:24 01.11.2018, 10:24
CHP'li Kadıgil'den Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'a zor soru

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yapılan  2019 bütçe görüşmeleri  çeşitli tartışmalarla sürüyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Cumhurbaşkanlığı, MİT, MGK Genel Sekreterliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, İletişim Başkanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı ve Devlet Arşivleri Başkanlığının 2019 yılı bütçeleri görüşüldü.

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Cumhurbaşkanlığı bütçesi üzerindeki görüşmelerde, "Kesinlikle 'tek adam' boyutunda bir şey yapmıyoruz. Herhangi bir konu geldiğinde görüşüyoruz, tartışıyoruz" sözlerine ilk tepki CHP milletvekili Sera Kadıgil’den geldi.

 

CHP PM üyesi ve İstanbul Milletvekili Kadıgil, “İktidar partisi milletvekilleri biz tek adam dediğimiz için kızıyorlar. Kullandığımız tek adam tanımı yaşadıklarımızın en zarif tarifidir. Burada bulunan çok değerli bürokratlardan, milletvekillerinden tek bir şey rica ediyorum biliyorum ki; her birinizin devlet yönetimine dair eleştirileri var kendi içinizde tuttuğunuz eleştirilerinizi bir tweet ile bu akşam dillendirin. Eğer 24 saat içinde görevden alınmazsanız ben bir daha tek adam sözünü kullanmayacağıma söz veriyorum!”

 

Meclis’teki yasama faaliyeti görüşmelerinde iktidarın tavrını da eleştiren Kadıgil, “Biz ne söylersek söyleyelim durumun değişme ihtimali yok. Burada 2 artı 2 eşittir 6 şeklinde bir hesap hatası bulsak dahi bunun kabul edilme ihtimali yok. İktidarın tavrı  her zaman, “Düzeltilecekse bir şey varsa biz düzeltiriz. Muhalefetin bizi eleştirmeye hakkı yok” şeklinde.”

 

“YAZLIK SARAYIN MALİYETİ  BÜTÇEDEN Mİ ÖRTÜLÜ ÖDENEKTEN Mİ  SAĞLANACAK?”

 

Kadıgil, yüzde 233’lük artışla 2 milyar 819 TL’ye ulaşan Cumhurbaşkanlığı bütçesine ilişkin eleştirilerini ise şu sözlerle dile getirdi: “Önümüzdeki 3 yıl için 2 buçuk milyar lira sermaye gideri bütçesi ayrıldığı görülmektedir. Bu tutar Beştepe’deki ve Okluk’taki saraylar için mi harcanacaktır? Yoksa  “itibardan tasarruf etmeyen” iktidarın sarayları, her yıl ayrılan bütçeyi de aşan miktarlarda harcanan örtülü ödenekten mi sağlanacaktır? Okluktaki Saray’ın devlet bütçesine maliyeti nedir? Bu zamana kadar ne kadar para harcanmıştır? İnşaat ihalesi hangi yöntemle gerçekleşmiştir?  Ayrıca  Yazlık Saray için ne kadar ağaç kesilmiştir?” 

 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Kadıgil’in sorularını sonra yazılı olarak cevaplandıracağını belirtti.

Yorumlar (0)