CHP’li İlgezdi: Askeri okul binaları yıkıldı, ağaçlar katledildi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Kültür ve Turizm Bakanlığından alınarak Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığı’na bağlanan Topkapı Sarayında 1. Derece sit alanında bulunan ağaçların katledildiğini açıklayarak, “Topkapı Sarayı devirden beri bir sürü sıkıntı ile karşı karşıyaydı, şimdi de 1. Derece sit alanındaki ağaçlar hiçbir izin alınmadan katledildi” dedi.

Vekil Haberleri 23.11.2020, 10:25
CHP’li İlgezdi: Askeri okul binaları yıkıldı, ağaçlar katledildi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Topkapı Sarayı’nın, Cumhurbaşkanlığı’nın 6 Eylül 2019 tarih 44 numaralı kararnamesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alınarak Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’na bağlanmasından itibaren yaşanan sorunları Meclis Gündemine taşıdı.

ASKERİ OKUL BİNALARI YIKILDI, AĞAÇLAR KATLEDİLDİ

CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi, “Bu karar sonrasında Sarayın bahçesinde bulunan Kültür Bakanlığına bağlı eser depo binaları, laboratuvarlarda çalışanlar türlü zorluklar çıkarılmaya başlandı. Yine Sarayın bahçesinde bulunan birinci derece sit alanında sayılan askeri okul binaları hiçbir izin alınmadan yıkıldı. Bu durum yetmiyormuş gibi ağaçlar da katledildi” diye konuştu.

LABORATUVARLAR DA YOK EDİLECEK!

Topkapı Sarayı ile ilgili daha önce de soru önergesi veren Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi’ye Fuat Oktay, “İstanbul Restorasyon ve Konservasyon Laboratuvarı ile İstanbul Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü, Darphane binalarında bulunan Arkeoloji Müzesi’ne ait eserler, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Saraylar İdaresi Başkanlığının koordinasyonunda uygun bir yere taşınacaktır” yanıtını vermişti. “Bu yanıttan da anladığımız üzere 2012’de büyük bütçe ile revize edilen Laboratuvar binası ve Rölöve Anıtlar Binası da yıkılarak yok edilecek” diyen Akkuş İlgezdi, Kültür ve Turizm Bakanlığı çalışanlarına Milli Saraylar yöneticilerinin sürekli mobbing yaptığını, bir an önce binaları boşaltmaları için ciddi baskılar oluşturduklarını kaydetti.

“Adeta ‘Saraydan Laboratuvar Kaçırma’ oynanıyor. Laboratuvarın yaklaşık 100 çalışanından sadece 2 veya 3 kişi özel izinle kuruma girip çalışabiliyor. Çalışanlara sürekli olarak baskı yapılıyor. Önce otoparkı kullanmaları yasaklanmıştı, şimdi ise içeriye su siparişleri bile getirilmiyor” diyen CHP’li Akkuş İlgezdi, Topkapı Sarayında yaşananları Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a bir soru önergesi ile sordu.

Yorumlar (0)