CHP'li Emine Gülizar EMECAN:İstanbul ilimizde yaşanması olası bir depremde ağır felaketler yaşanmaması için bir an önce önlemler alınması gerekli

Antalya ilimizde meydana gelen 5.2 şiddetindeki deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Vekil Haberleri 12.09.2018, 16:18 12.09.2018, 16:18
CHP'li Emine Gülizar EMECAN:İstanbul ilimizde yaşanması olası bir depremde ağır felaketler yaşanmaması için bir an önce önlemler alınması gerekli

Can ve mal kaybının yaşanmaması sevindirici olmakla birlikte, bu depremin iktidara, İstanbul ilimizde yaşanacak olası bir depreme hazırlık konusunda uyarı olmasını diliyorum.

            Gerek meslek odalarımız, gerekse depremler konusunda uzmanlaşmış kişiler, İstanbul’da meydana gelecek olası bir deprem sonrası yaşanabilecek felaketlerin boyutları konusunda sürekli uyarılarda bulunmaktadırlar. Fakat görünen o ki iktidar yetkilileri gerekli önlemleri almak için adım atmak yerine var olanları da yok etme peşindedir.

Sürekli gündeme getirilen toplanma alanları ve çadır yerlerinin yapılaşmaya açılarak ranta kurban edildiği, riskli binalar için gerekli güçlendirme çalışmalarının yapılmadığı, geçici barınma alanları ve olası bir deprem sonrasına dönük ulaşım planlamaları konusunda gerekli hazırlıkların yapılmadığı bilinmektedir.

Son çıkarılan imar affı ise zaten yapı stoku güvenli ve sağlıklı olmayan İstanbul ilimiz için felakete davetiye çıkarmaktır. Kaçak yapıları devlet eliyle yasallaştırmayı, devletle vatandaş barışıyor ya da helalleşiyor diye açıklamak mümkün değildir. Bu binaların depreme dayanıklı olup olmadıkları ve denetimlerinin ne kadar sağlıklı yapıldığı konusu tartışmalıdır.

Tekrar son yaşadığımız depremin bir uyarı olmasını ve bir an önce İstanbul ilimizin olası bir depreme hazır hale getirilmesi konusundaki uyarımızı yineliyor, siz basın mensuplarına saygılarımı sunuyorum.

 

 

Emine Gülizar EMECAN

İstanbul Milletvekili

 

Yorumlar (0)