CHP'Lİ DURMAZ: TOKAT-TURHAL DEMİRYOLU 2019 YILI YATIRIM PROGRAMINA ALINACAK MI?

Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili, TBMM İdare Amiri Kadim Durmaz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Mehmet Cahit TURHAN tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığında soru önergesi verdi.

Vekil Haberleri 14.01.2019, 12:00 14.01.2019, 12:00
CHP'Lİ DURMAZ: TOKAT-TURHAL DEMİRYOLU 2019 YILI YATIRIM PROGRAMINA ALINACAK MI?

Durmaz önergesinde; projesi tamamlanacak olan Tokat-Turhal arası Demiryolu hattı ’nın 2019 yılında yatırım programına alınıp alınmayacağını sordu.

 

ANKARA- SİVAS YÜKSEK HIZLI TREN HATTI TOKAT’A UĞRAMADI 

Tokat ilimiz Ankara-Sivas arasına yapımı devam eden Hızlı Tren projesinden yararlanamamıştır. Demiryolu ile ulaşım Zile-Turhal ilçelerimiz arasında Cumhuriyetin ilk yıllarında yapılmış ve şuan yenileme çalışmaları devam etmektedir.

            Turhal ilçemiz İl merkezine yaklaşık 47 km’dir. Tokat-Turhal arasına 42 km uzunluğunda çift hatlı, Elektrikli ve sinyalli yeni demiryolu hattı yapılarak Tokat ilimizin ulusal demiryolu ağına bağlanması için fizibilite çalışmalarının tamamlandığı TCDD Genel Müdürlüğü tarafından 2016 yılında tarafıma yazılı olarak bildirilmiştir.

 

2019 YILINDA YATIRIM PROGRAMINA ALINMALI

            2019 Haziran –Temmuz aylarında projesi tamamlanacak olan Tokat-Turhal arası demiryolu hattının 2019 yatırım programına alınması tüm Tokat halkının haklı beklentisidir.

 

Milletvekili Durmaz’ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’na yöneltmiş olduğu sorular; 

1-Tokat-Turhal Demiryolu hattının yapımı 2019 yılı yatırım programına alınıp ihale edilmesi için yeterli ödenek ayrılmış mıdır?

2-Toplam proje yatırım tutarı ne kadardır?

3-Tokat, Ankara-Sivas arasına yapımı devam eden Yüksek Hızlı Tren hattına bağlanacak mıdır? Bağlanacaksa güzergâhı neresi düşünülmektedir?

 

Yorumlar (0)