CHP'Lİ ÇETİN ARIK BAKAN ALBAYRAK'A YHT'Yİ SORDU

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a Ankara Kayseri arasında yapılacak olan Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattını sordu. AKP hükümetlerinin 10 yıldır Kayseri’ye YHT sözü verdiğini ama bir türlü sözünü yerine getirmediğini belirten Arık, “Kayserili ne zaman hızlı trene binecek?

Vekil Haberleri 31.10.2018, 12:18 31.10.2018, 12:18
CHP'Lİ ÇETİN ARIK BAKAN ALBAYRAK'A YHT'Yİ SORDU

Herkes Hükûmetinizi kandırıyor, siz de Kayserili’yi mi kandırıyorsunuz? Kayserili bu konuda sizden cevap bekliyor” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan Bütçe Komisyonu’nda 2019 Yılı Bütçe Kanunu Teklifi ile 2017 Yılı Kesinhesap Kanunu Tasarısı'nın geneli ile Sayıştay raporları üzerindeki görüşmeler başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın da katıldığı toplantıda CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri’ye yapılması planlanan YHT’yi gündeme taşıdı. AKP hükümetlerinin 10 yıldır Kayseri’ye YHT sözü verdiğini ancak bu sözü yerine getirmediğini belirten Arık, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a, “Sayın Bakan, geçen yıl yine Plan ve Bütçe Komisyonunda Sayın Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan Bey’e, ‘Kayseri’ye niçin kör gözle bakıyorsunuz?’ demiştim. Çünkü yaklaşık on yıl önce vermiş olduğunuz bir söz vardı, hızlı tren sözü. ‘Kayseri-Ankara arasında dağ yok, tepe yok, Kayseri’den çıkan kaplumbağa Ankara’ya ulaştı ama bizim hızlı tren hâlâ gelmedi.’ demiştim, ‘Siz hâlâ bir projeyi bile yapamadınız.’ diye söylemiştim. Sayın Bakan da projenin bittiğini, geçen yılın aralık ayı içinde ihalesinin tamamlanacağını söylemişti ama gelin görün ki hâlâ ihale tamamlanmadı. Yine mart ayında, seçimler yaklaştığında gazetelerde manşetler atıldı ki, ‘Kayseri-Ankara arası hızlı tren hayırlı olsun.’ diye. Ne zaman kazmayı vuracaksınız? Kayserili ne zaman hızlı trene binecek? Herkes Hükûmetinizi kandırıyor, siz de Kayseriliyi mi kandırıyorsunuz? Kayserili bu konuda sizden cevap bekliyor.”

Yorumlar (0)