CHP'li Çakırözer hayvan hakları savunucularına Meclis'teki mücadeleyi anlattı

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Hayvan Hakları Koruma Derneği Eskişehir Şubesi üyeleriyle bir araya gelerek, dernek üyeleriyle birlikte hayvanlara yönelik kötü muamele ve şiddetin önlenmesi için 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılması gereken düzenlemeleri değerlendirdi, Meclis’te yürüttükleri mücadeleyi anlattı.

Vekil Haberleri 27.11.2018, 12:17 27.11.2018, 12:17
CHP'li Çakırözer hayvan hakları savunucularına Meclis'teki mücadeleyi anlattı

Eskişehirli hayvanseverlerle hükümete çağrıda bulunan Çakırözer, “ Mevcut Hayvan Hakları Kanunu’nun, hayvanlara yönelik şiddetin önüne geçilmesi için yetersiz ve caydırıcı önlemler yer almıyor. Sadece hayvanseverlerin değil kamuoyu vicdanı için de Meclis’te somut adımların bir an önce atılması gerekiyor. AKP artık seçim meydanlarında verdiği sözleri tutmalı. Hayvan Hakları Kanunu AKP’nin keyfini beklememeli. AKP Meclis’te verdiğimiz önergelere reddetmek yerine, bekleyen kanunları yasalaştırmalı” dedi.

HAYVANSEVERLERİN TALEPLERİNİ DİNLEDİ

CHP’li Çakırözer geçtiğimiz hafta Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Şube Başkanı Gülçin Yapıcı Yıldız ve dernek üyeleriyle bir araya gelerek, Eskişehirli hayvanseverlerle hayvanlara yönelik kötü muamele ve şiddetin önlenmesi için 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılması gereken düzenlemeleri değerlendirdi. Talepleri Meclis gündemine taşıyacaklarının sözünü veren Çakırözer, Meclis’teki mücadeleyi anlattı. Çakırözer yaptığı açıklamasında Hayvanları Koruma Kanununa ilişkin önergelerini CHP olarak Meclis’e sundukları önergelerinin AKP oylarıyla reddedildiğini duyurdu. 

ÖNERGE AKP OYLARIYLA REDDEDİLDİ

AKP’nin seçim meydanlarında verdiği sözleri hatırlatan Çakırözer, “Seçim zamanı Erdoğan meydanlarda seçim sonrası hayvanları koruma kanununu öncelikli olarak çıkartacaklarını söylemişti. Üzerinden aylar geçti yasa çıkmadı. Bizler sadece Eskişehirimizde değil Türkiye’nin dört bir yanında hayvan hakları savunucularını dinleyerek hazırladığımız Kanun Teklifi’ni Meclis’e sunduk. Hayvan hakları kanunun meclis gündemine alınsın dedik. Ama teklifimiz AKP oylarıyla reddedildi” dedi.

ŞİDDETE KARŞI CAYDIRICI ÖNLEMLER ALINMALI

Hayvan hakları kanunun bir an önce çıkması için mücadeleyi sürdüreceklerini belirten Çakırözer, “Mevcut Hayvan Hakları Kanunu’nun, hayvanlara yönelik şiddetin önüne geçilmesi için yetersiz ve caydırıcı önlemler yer almıyor. Sadece hayvan severlerin değil kamuoyu vicdanı için de Meclis’te somut adımların bir an önce atılması gerekiyor. Bizler artık hayvanlara yönelik şiddet uygulayanlara, eziyet edenlere ve hayvanları istismar edenlere yönelik caydırıcı cezalar verilmesini istiyoruz. Mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” diye konuştu.

MECLİS’E SUNULAN KANUNLAR ARTIK YASALAŞMALI

Meclis’e sunulan tekliflerin artık yasalaşmasını isteyen Çakırözer, “Daha önce de Meclis’e Hayvan Haklarıyla ilgili birçok yasa teklifi sunuldu ancak bunların hiçbiri hayata geçirilmedi. AKP Genel Başkanını da olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP iktidarı seçmene verdiği sözü tutmalı. İşte CHP olarak Meclis’e sunduğumuz kanun teklifi, işte hayvan severlerin çağrısı. TBMM’deki tüm partilerin bu konuda verdiği teklifler ve yaptığı açıklamalar ortada. Meclis’e sunulan teklifler acilen komisyonlarda görüşülüp Genel Kurula getirilmeli ve bu yasa artık çıkarılmalıdır” dedi.

Yorumlar (0)