CHP'li Çakırözer Eskişehir'in su sorununa Meclis'ten çözüm istedi

Eskişehir’in kullanma ve içme suyunun sağlandığı tek kaynak olan Porsuk Barajı’nda kuraklık ve küresel ısınma nedeniyle yaşanan su sıkıntısını Meclis gündemine taşıyan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Eğer önlem alınmazsa Eskişehirimiz ileride su sıkıntısıyla karşı karşıya kalacak. Eskişehirli hemşehrilerimizin susuz kalmaması için Çifteler'de, Sakarya Nehri'nin doğduğu Sakarya Başı bölgemizde temiz su kaynağındaki suyun acilen şehrimize ulaştırılması gerekli” dedi.

Vekil Haberleri 29.12.2018, 12:53 29.12.2018, 12:53
CHP'li Çakırözer Eskişehir'in su sorununa Meclis'ten çözüm istedi

Tekirdağ Çerkezköy’de kurulması planlanan kömürlü termik santralin iptal edildiğini de hatırlatan Çakırözer, kömürlü termik santralden vazgeçilmesinin herkesi mutlu ettiğini belirterek, Alpu Ovası üzerine kurulması planlanan kömürlü termik santralden de vazgeçilmesini istedi.

ÖNLEM ALINMAZSA BÜYÜK SU SIKINTILARI YAŞANACAK

CHP’li Çakırözer kirlilik, kuraklık ve küresel ısınma nedeniyle Eskişehir’in temiz su ihtiyacının karşılandığı Porsuk Barajı’nda meydana gelen azalmayı Meclis gündemine taşıyarak, Eskişehir ve Eskişehirlilerin susuz kalmaması için Meclis’ten çağrıda bulundu.

Eskişehir’in temiz su ihtiyacının karşılandığı Porsuk Barajı üzerinden gelecek yıllarda Eskişehir’e içme ve kullanma suyunun sağlanamaması riskiyle karşı karşıya bulunulduğunu aktaran Çakırözer, “Tüm Eskişehir bu durumdan kaygılı. Ama çözümü belli. Çifteler'de, Sakarya Nehri'nin doğduğu Sakarya Başı bölgemizde temiz su kaynağımız var. Şehrimize bu suyun acilen ulaştırılması gerekli” dedi.

SAKARYA NEHRİ’NDEKİ SUYUN ESKİŞEHİR’E GELMESİ SAĞLANMALI

Bugüne kadar yapıla girişimlerimizden hiçbir sonuç elde edilemediğini belirten Çakırözer Meclis’ten yaptığı çağrısında, “Buradan bir kez daha başta Devlet Su İşleri’ne olmak üzere tüm kurumlara Eskişehirimiz, Eskişehirli hemşehrilerimiz için çağrıda bulunuyorum: Eğer bu su sağlanamazsa 2019 yılını atlatsak bile 2020'yi Eskişehirliler susuz geçirmek zorunda kalacak. Eskişehirlilerimizini susuz kalmaması için bu adımların acilen atılması gerekli” dedi.

TRAKYA MUTLU, SIRA ESKİŞEHER’DE

Çakırözer, Eskişehir’in Alpu Ovası üzerinde kurulması planlanan kömürlü termik santrali de hatırlatarak, “Geçen hafta Trakya'dan Çerkezköy'den mutlu bir haber geldi. Orada da sivil toplum örgütleri, bizim milletvekillerimiz uzun süredir direniyordu. Aralarında Mustafa Şentop'un da yer aldığı iktidar milletvekilleri de karşı duruşlarını ortaya koyunca bu proje iptal edildi. Darısı Eskişehir'imizin başına. Başta iktidar partisi olmak üzere tüm partileri ve bakanlık bürokrasisine çağrıda bulunuyoruz. Bu zehir santralinden vazgeçelim diyoruz” dedi.

TÜM ESKİŞEHİR ZEHİR SANTRALİNE KARŞI

Projenin ihalesinin 5 kez iptal edildiğini hatırlatan Çakırözer, “Biz Eskişehirliler bu zehir santraline karşıyız. Temiz havamızı kirletecek, bereketli topraklarımızı, tarımı ve hayvancılığı bitirecek, sularımızı kirletecek ve 900 bin Eskişehirliye zehir solutacak bu santrali istemiyoruz. Mahkemeler birbiri ardına iptal kararları veriyor. Her görüşten Eskişehirli el ele vermiş durumda. Bugüne kadar ihale 5 kez ertelendi ama biz artık erteleme değil, iptal istiyoruz” çağrısında bulundu.

 

 

Yorumlar (0)