CHP'Lİ BAYRAKTUTAN'dan SOYLU'YA: Türkiye Cumhuriyetini yönetenler bu saygısızlığa seyirci kalamazlar

CHP'Lİ BAYRAKTUTAN İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU''YA " ... Türkiye Cumhuriyetini yönetenler bu saygısızlığa seyirci kalamazlar ve gerekeni yaparlar"

Vekil Haberleri 30.11.2018, 13:06 30.11.2018, 13:06
CHP'Lİ BAYRAKTUTAN'dan SOYLU'YA: Türkiye Cumhuriyetini yönetenler bu saygısızlığa seyirci kalamazlar

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıda belirtilen sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunu; Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim.

Uğur BAYRAKTUTAN

Artvin Milletvekili

 

Bayburt’ta Belediye'nin 'Saray Bahçesi' düzenlemesi kapsamında kaidelerinden sökülen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele Kahramanlarına ait heykellerin molozların içine atılması, çöp muamelesinin yapılması kamuoyunda ve ulusal basında gündem olmakla birlikte Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu ve Kahramanlarına yapılan büyük saygısız olarak nitelendirilmektedir. Bu uygulama sadece saygısızlık değil, hadsizliktir.  Bu kendini bilmezler hakkında derhal soruşturma başlatılmalı ve Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu ve Kahramanlarının anısına yapılan bu heykellere yürütülen bu çirkinlik cezalandırılmalıdır. Yüce Türk Milleti maneviyatına ve tarihine saygılıdır. Kahramanlarına değil çöp muamelesi yapılmasını, hiçbir saygısızlık yapılmasına asla müsaade etmez.

Mustafa Kemal Atatürk’ün ve onun silah arkadaşlarının kurtardığı ve kurduğu Türkiye Cumhuriyetinde onun heykellerine yapılan saldırı veya saygısızlık Türkiye Cumhuriyetine yapılan bir hakarettir. Türkiye Cumhuriyetini yönetenler bu saygısızlığa seyirci kalamazlar ve gerekeni yaparlar.

 

Bu bağlamda;

  1. Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Ulu önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve Milli Mücadele Kahramanlarımızın heykellerine yapılan saygısızlığı Türkiye Cumhuriyetinin İçişleri Bakanı olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?  Konu ile ilgili Kamuoyunda yaptığınız bir açıklamanız mevcut mudur?

 

  1. Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu daimi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve Milli Mücadele Kahramanlarımızın heykellerine çöp muamelesi yapanlar hakkında başlatılan bir soruşturma var mıdır?

 

  1. İlgililer hakkında ne gibi cezalar uygulamayı düşünüyorsunuz?

 

  1. Atatürk ve Milli Mücadele kahramanlarının heykellerine yapılan bu hadsiz uygulama emrini kim vermiştir?

 

 

Yorumlar (0)