CHP’li Başevirgen “CHP’li Belediyelerin Kabul Görmeyen Projeleri AKP’li Belediyelere Veriliyor”

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum birçok sektörü etkilediği gibi hayvancılık sektörünü de olumsuz yönde etkiledi. CHP Manisa Milletvekili ve Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Bekir Başevirgen, “Hayvan yetiştiricileri artan maliyetler nedeniyle özellikle hayvan sağlığı için gerekli olan veterinerlik, ilaç ve aşılama giderlerini karşılamakta zorlanıyorlar. Maalesef hayvan hastalıklarına karşı yapılması gereken birçok aşı ve veterinerlik gideri de devlet tarafından karşılanmıyor.” Dedi.

Vekil Haberleri 05.02.2022, 13:47
CHP’li Başevirgen “CHP’li Belediyelerin Kabul Görmeyen Projeleri AKP’li Belediyelere Veriliyor”

CHP Manisa Milletvekili ve Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Bekir Başevirgen, “Bu sıkıntıları gören ve bir nebze olsun yetiştiricisine destek olmak isteyen Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Tarım ve Orman Bakanlığı’na sunduğu hayvan hastalıkları ile mücadele amaçlı "Ücretsiz Aşılama Projesi" teklifi yanıtsız bırakıldı. Aynı şekilde Manisa Saruhanlı Belediyesinin ücretsiz aşılama teklifine de olumsuz yanıt verdiler.” Dedi.

“Bakanlık Fikri Beğendi, AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Uygulamasına İzin Verdi”

CHP’li Başevirgen, “CHP’li Belediyelerin hayvan yetiştiricilerine ücretsiz hizmet sunmasına karşı duran Tarım ve Orman Bakanlığı, belediyelerimizin düşündüğü bu fikri beğenmiş olacak ki 1 Şubat 2022’de Ankara'da Gaziantep Büyükşehir Belediyesiyle iş birliği protokolü imzaladı. Buna göre, Gaziantep'te 2022 yılı boyunca Bakanlık TÜRKVET Kayıt Sistemi'nde kaydı bulunan 194 bin büyükbaş, 700 bin küçükbaş hayvanın tamamı ve yaklaşık 5 bin kedi ve köpek aşılama kapsamına alınacak ve bu aşıların maliyeti Belediye tarafından karşılanacak.” Dedi. 

“İktidar Hayvanlarımızı Bile Kutuplaştırıyor”

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, öncelikle Gaziantep Büyükşehir Belediyesini tebrik ettiğini söyleyerek “Öncelikle hem yetiştiricilerimizin hem de tüketicilerimizin yararına bir uygulama olmasını temenni ediyorum. İki sene önce Adana Büyükşehir Belediyesi ile Adana Tarım ve Orman Müdürlüğü ortaklığında böyle bir proje uygulandı ve gayet başarılı da oldu. Umarım Gaziantep çiftçi ve yetiştiricisi de başlatılan bu projeden eşitçe ve üst seviyede faydalanır. İktidarın ayrıştırıcı dilini ve uygulamalarını hayatımızın her alanında görüyorduk. Fakat bu durum çok daha trajikomik. CHP’li belediyelerin halka ulaşmasından ve halk tarafından teveccüh görmesinden o kadar rahatsızlar ki hayvan ve toplum sağlığını bile önemsemiyorlar. Adeta hayvanlarımızı bile bu kutuplaştırma siyaseti ile ayrıştırıyorlar.” Dedi

 

 

“Yapılan Çifte Standardın Nedeni CHP’ye Oy Vermiş Olmaları Mı?”

Başevirgen, “Belediyelerimizin halka hizmet etmesini engellemek için hiçbir fırsatı kaçırmıyorlar. Bu aşılamaları ücretsiz uygulamak Bakanlığın asli göreviyken ne yazık ki yapamıyorlar. Halka bu hizmeti ücretsiz vermek isteyene de engel oluyorlar. Şimdi iktidara soruyorum, Ankara’da veya Manisa’da yaşayan yetiştiricilerimizin suçu günahı ne? Cumhuriyet Halk Partisine oy vermeleri mi? Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bizlere “tarımı siyasete alet etmeyin” diyordu. Şimdi bu yapılan çifte standart ne anlama geliyor?” diye sordu.

Yorumlar (0)