CHPLİ AYTEKİN’DEN 9 EYLÜL MESAJI: CUMHURİYETİN EN KÖKLÜ VE EN GENÇ PARTİSİYİZ!

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ensar Aytekin partisinin 99. yılını yayımladığı mesajla kutladı.

Vekil Haberleri 08.09.2022, 12:26
CHPLİ AYTEKİN’DEN 9 EYLÜL MESAJI: CUMHURİYETİN EN KÖKLÜ VE EN GENÇ PARTİSİYİZ!

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ensar Aytekin partisinin 99. yılını yayımladığı mesajla kutladı. “Tarihimizden, kuruluş felsefemizden bugüne feyz alıyoruz” diyen Aytekin’in açıklaması şu şekilde:

“99 yıl önce bugün Türkiye tarihinde önemli bir büyük sıçrama yaşandı. Emperyalizme karşı eşi benzeri görülmemiş bir destanı yazanlar, bu fikri Cumhuriyet ve onun kurucu partisi CHP ile taçlandırdı. Kurulduğu günden bugüne ülkesine dair bir gün dahi umudunu kaybetmeyen partimiz bugün başka bir kritik dönemecin de yapı taşıdır.

Milyonlarca genci, emekçisi, kadını, çiftçisi, emeklisi ve her bir yurttaşıyla omuz omuza mücadele eden partimiz aydınlık günler için ilmek ilmek örülen bir dönemin mimarlığını üstelenmektedir. 99 yıl önce karanlığı yırtıp atan bu irade bugün aynı kuruluş felsefesinden feyz almaktadır. Her bir üyemiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim’ sözünü kendine şiar edinmiştir. Aydınlık günler için köy köy, mahalle mahalle, ev ev çalışan bizler için ümit dolu günler çok yakındır.

Bu vesileyle bir kez daha kurucu Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk başta olmak gölgesinde büyüdüğümüz koca çınarımıza, partimize emeği geçenleri saygıyla anıyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eserim dediği Cumhuriyet’e ve Cumhuriyet Halk Partimize olan özverimiz sonsuza kadar sürecek. Türkiye’nin en köklü ve en genç partisinin 99. yaşı kutlu olsun!”

Yorumlar (0)