CHP'Lİ AYGUN, ASELSAN UYARILARINI SÜRDÜRDÜ: ASELSAN'DA BEYİN GÖÇÜ DURDURULACAK MI?

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Aselsan’da yerli ve milli silahların yapımında görev alan çip uzmanı mühendislerin Hollanda’da bulunan sektörün lider şirketlerinden ASML’ye transfer edilmesinin ardından verdiği araştırma önergesi ve soru önergesinin ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün’ün açıklamaları ile teyit edildiğini kaydetti. Bu beyin göçünün ardından ASELSAN mühendislerinin maaşında artış yapıldığı bilgisini aldıklarını kaydeden Aygun, “Ancak sadece maaş artışı ile bu sorun çözülemez. Sorun, üst düzey donanımlı insanların bile Türkiye’de gelecek umudu görmediği için yurtdışına yönelmeye başlamasıdır. İktidar, bu gidişattan ders almalıdır” dedi.

Vekil Haberleri 25.01.2019, 09:24 25.01.2019, 09:24
CHP'Lİ AYGUN, ASELSAN UYARILARINI SÜRDÜRDÜ: ASELSAN'DA BEYİN GÖÇÜ DURDURULACAK MI?

ASELSAN BAŞKANI, ÖNERGEMİ DOĞRULAMIŞTIR. SORU, BU GİDİŞATI NASIL ENGELLEYECEĞİDİR

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Aselsan’da yerli ve milli silahların yapımında görev alan çip uzmanı mühendislerin Hollanda’da bulunan sektörün lider şirketlerinden ASML’ye transfer edilmesinin ardından verdiği araştırma önergesi ve soru önergesinin ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün’ün açıklamaları ile teyit edildiğini kaydetti. Bu beyin göçünün ardından ASELSAN mühendislerinin maaşında artış yapıldığı bilgisini aldıklarını kaydeden Aygun, “Ancak sadece maaş artışı ile bu sorun çözülemez. Sorun, üst düzey donanımlı insanların bile Türkiye’de gelecek umudu görmediği için yurtdışına yönelmeye başlamasıdır. İktidar, bu gidişattan ders almalıdır” dedi.

 

ABD de izlemede

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Aygun; ASELSAN, TÜBİTAK SAGE ve Türk Havacılık Uzay Sanayii’nden (TAI) savunma sanayii uzmanı özellikle çip konusunda yetkin mühendislerin Hollanda’daki ASML şirketine yönelik transferlerini TBMM gündemine taşıdığını anımsattı.

 

Yorumlar (0)