CHP’Lİ ANTMEN ‘AKP İKTİDARINDA 22 BİN İŞÇİ CİNAYETE VE KAR HIRSINA KURBAN EDİLDİ’

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada emek, hak, hukuk, adalet mücadelesinin her zaman var olduğunu belirterek “Bu mücadele bitmeyecek çünkü; baskı, emek sömürüsü, uzun çalışma süreleri, hukuksuzluk, işçi cinayetleri, kiralık işçilik, taşeronluk, eşitsizlik ve neo-liberal politikalar devam ettiği müddetçe direniş, özgürlük, adalet, hukuk, emek mücadelesi de artarak, çoğalarak devam edecektir” dedi.

Vekil Haberleri 01.05.2019, 10:41
CHP’Lİ ANTMEN ‘AKP İKTİDARINDA 22 BİN İŞÇİ CİNAYETE VE KAR HIRSINA KURBAN EDİLDİ’

Antmen, Taksim yasağına tepki gösterdiği açıklamasında “Kenan Evren öldü ama zihniyeti devam ediyor. Dün askeri darbeciler Taksim’de 1 Mayıs kutlamalarını yasaklıyordu şimdi de Saray iktidarı. Aralarında fark yok. Yasaklar ve baskılar işçilerden, emekçilerden, kadınlardan, gençlerden yani halktan korkan iktidarların işidir. Ama o iktidar da bizi korkutamaz, birleştirir! Diktatörlük heveslilerinin tek adamlık ve sömürü arzusu arttıkça adalet, demokrasi, hukuk, emek ve özgürlük mücadelesini sürdüreceğiz. Halkın iradesini yok sayan anlayışa karşı halk ile birlikte halkın iradesiyle meydanlarda olacağız” ifadelerini kullandı.

 

Alpay Antmen, Akp’nin iktidarda olduğu 17 yıl boyunca 22 bin emekçinin iş cinayetlerine ve kar hırsına kurban ediğini belirtti. Antmen  “İşçilerin en temel hakkı olan 16 grev AKP eliyle yasaklandı. 25 Milyon insan yoksulluk, 10 milyon insan açlık sınırı altında yaşıyor. Kendilerine saraylar yapanlar halkı tanzim kuyruklarında soğana muhtaç hale getirdi.  5 Milyon insanımız işsiz. İşte bu yüzden bugün bizim günümüzdür. 1 Mayıs işçi, emekçi, sınıf mücadelesinin ruhu sadece bir günün değil, her günün olsun ve karanlıktan aydınlığa geçişin selamı, damgası ve şafağı olsun. Bu yüzden ölümlere, katliamlara ve emek düşmanlarına karşın işçiler, emekçiler, kadınlar, gençler, ezilenler, özgürlük ve barış diyen bütün yürekler yan yana, el ele ve omuz omuza olacak… Bahar önce şehirlere geldi şimdi de meydanlara gelecek” dedi.

Yorumlar (0)