CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven: ''Köylerimizin Altyapı Sorunları Devam Ediyor''

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, Yozgat’ta köylerin eksik kalan altyapı sorunlarını ve ödenek durumlarını gündeme taşıdı.

Vekil Haberleri 24.02.2020, 12:56 24.02.2020, 13:07
CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven: ''Köylerimizin Altyapı Sorunları Devam Ediyor''

TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Milletvekili Keven, Yozgat’ta ki köylerin birçoğunda asbestli içme suyu borusu kullanıldığını ve 72 köyde kanalizasyon altyapısının olmadığını söyledi.
“Yozgat'ta köylerimizin altyapı sorunları devam ediyor. İçme suyu boruları asbestli olan köylerimiz var. Yozgat'ta hala kilitli parke verilmeyen köylerimiz var. Örneğin Sorgun  Muğallı Köyü gibi bir metrekare dahi kilitli parke verilmemiş köylerimiz var. Kanalizasyon sistemi olmayan köyler var. Köylerde muhtarlarımızın en büyük talebi, içme suyu sorunlarının giderilmesi ve fosseptik çukurlarının içme suyuna tehlike saçan bir vaziyette olmasıdır. Yozgat genelinde 72 köyün kanalizasyon sistemi yok. Bu konuları Sayın Vali’ye de ilettim. Yozgat'ta köylerimiz daha fazla ödenek bekliyor. Yozgat'ta göçü önlemek istiyorsanız kırsal kesimde daha fazla insan yaşasın; orada üretim yapsın, tarımla uğraşsın diyorsanız köylerin şartlarını iyileştirmeniz lazım. On sekiz yıldır ülkeyi tek başına yönetiyor, Yozgatlıya üretim yaptırmıyorsanız ve bu il, hızlı bir göç süreci yaşıyorsa, köyler terk ediliyorsa soruyorum bunun sorumlusu kim? Defalarca söylüyorum gelin oturalım tek tek bütün köylerin sorunlarını tespit edelim. Köylerimize yapılan siyasi ayrımcılığı ortadan kaldıralım. Birlikte el ele verip sorunlarımızı çözelim.”

Yorumlar (0)