CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven Asbestli Boruları Meclis'e Taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, Yozgat’ın sorunlarını takip etmeye ve gündeme taşımaya devam ediyor.

Vekil Haberleri 15.11.2018, 11:47 15.11.2018, 11:47
CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven Asbestli Boruları Meclis'e Taşıdı

Milletvekili Keven, il genelinde bulunan içme suyu altyapı hatlarında hala değiştirilmemiş olan asbestli boruları TBMM Başkanlığı’na sunduğu yazılı soru önergeleriyle gündeme taşıdı.

“Halk sağlığını tehdit eden asbestli içme suyu borularının bazı yerleşim yerlerinde yenilenmediği ve kullanılmaya devam edildiği görülmektedir. İlimiz genelinde bu asbestli boruların bulunduğu yerleşim yerlerini ve bunların ne zaman değiştirileceğiyle ilgili soru önergelerimi Çevre ve Şehircilik Bakanı’na ve İçişleri Bakanı’na gönderilmek üzere Meclis’e sundum. Örneğin; Sorgun ilçemize bağlı Bahadın Kasabası’nda içme suyu ana hat borusu asbestli borudur. Bu hattın toplam uzunluğu 6500 metredir. Yani Bahadın Belediyesi’ne ayrılacak bir ödenekle kısa sürede değiştirilebilecek bir hattır. Ancak Belediye’nin İLBANK’a 10 Şubat 2017’de sunmuş olduğu proje hala sonuçlanamamıştır. Bu sorunun acilen çözümlenmesi lazım. Halk sağlığını tehdit eden ve kansere sebebiyet veren asbestli boruların acilen yenilenmesi gerekmektedir” diye açıklamalarda bulunan Keven önergelerinde sorularını şu şekilde sıraladı.

Halk sağlığını tehdit eden ve kansere sebebiyet veren asbestli içme suyu borularının bazı yerleşim yerlerinde yenilenmediği ve kullanılmaya devam edildiği görülmektedir.

* Yozgat ili genelinde içme suyu altyapısında asbestli boru bulunan yerleşim yerleri nerelerdir?

* Asbestli boruların yenilenmesi ile ilgili bir uygulama planınız bulunmakta mıdır?

* Bahadın Belediyesi’ne bu boruların acilen değişimiyle ilgili proje ve finansman desteği sunacak mısınız?

Yorumlar (0)